Ενώ δεν έχουμε βρει την πηγή της αιώνιας νεότητας, με την κατάλληλη φροντίδα μπορούμε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας λαμπερή, χωρίς ρυτίδες και σημάδια. Ακόμα και δεν είχατε μια σταθερή skincare ρουτίνα, δεν είναι αργά να την διαμορφώσετε τώρα.

Η επιδερμίδα ξεκινά να γερνά ήδη από την νεαρή ηλικία των είκοσι, ακόμα κι αν δεν το βλέπουμε. Ενώ σίγουρα τα γονίδιά σας παίζουν ρόλο σε αυτό, εξίσου σημαντικές είναι και οι καθημερινές σας συνήθειες, όπως η έκθεσή σας στον ήλιο.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το skin fasting που διεγείρει τη φυσική αποτοξίνωση και δύναμη της επιδερμίδας

Για να αντιστρέψετε λοιπόν, τα σημάδια φθοράς και να διατηρήσετε την υγιή και την λαμπερή όψη της επιδερμίδας, μπορείτε να δοκιμάσετε:

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό

Επιλέξτε ένα κρεμώδες ήπιο καθαριστικό για ξηρό δέρμα ή ένα oil-free, που αφρίζει, στην περίπτωση που έχετε λιπαρό τύπο δέρματος. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για το πώς να αποφύγετε τον ερεθισμό.

Πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό ή δροσερό νερό, μιας και το πολύ ζεστό μπορεί να αφαιρέσει την φυσική υγρασία του δέρματος. Στεγνώστε το χρησιμοποιώντας μια απαλή πετσέτα, χωρίς να το τρίβετε.

Must η ενυδάτωση για λαμπερή επιδερμίδα

Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη, μιας και προστατεύει αλλά και βελτιώνει την όψη του δέρματός σας. Ακόμα κι αν έχετε λιπαρό δέρμα ή σπυράκια, μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά μια ελαφριά oil-free ενυδατική κρέμα.

Εάν έχετε ξηρό δέρμα, μπορεί να χρειαστεί να την εφαρμόζετε παραπάνω από μία φορά μέσα στην ημέρα. Εφαρμόστε μετά τον καθαρισμό σας, όσο το πρόσωπό σας είναι ακόμα νωπό για να «φυλακίσετε» την πολύτιμη υγρασία.

Αντηλιακό και με συννεφιά

Χρειάζεστε προστασία από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν έχει συννεφιά ή παραμένετε σε εσωτερικούς χώρους. Οι επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου μπορούν να περάσουν μέσα από σύννεφα και στόρια και έτσι η επιδερμίδα σας να είναι εκτεθειμένη.

Πολλές ενυδατικές κρέμες έχουν αντηλιακό. Εάν η δική σας δεν έχει, αναζητήστε μια ευρέος φάσματος, που σημαίνει ότι προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB. Μην ξεχάσετε να καλύψετε και τα χείλη σας.

Δοκιμάστε το skin layering

Το skin layering πρόκειται για την σειρά με την οποία εφαρμόζουμε τα καλλυντικά μας. Ξεκινήστε με το δέρμα σας καθαρό και το πρωί εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα, το αντηλιακό σας (αν δεν υπάρχει στην ενυδατική) και το προϊόντα μακιγιάζ, εάν φορέσετε.

Για την βραδινή σας περιποίηση μπορείτε να βάλετε πρώτα την αντιγηραντική, εάν χρησιμοποιείτε και την ενυδατική σας κρέμα.