Αν ψάχνετε για οποιαδήποτε δικαιολογία για ένα Instagrammable σουαρέ και για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τους καλύτερους σας φίλους, η καλύτερη ευκαιρία για να το κάνετε είναι προ των πυλών. Η λεγόμενη «Galentine’s Day» είναι στις 13 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου και είναι αφιερωμένη στην αγάπη που λαμβάνουμε και χαρίζουμε απλόχερα στους φίλους μας.

Ενώ ο σύντροφός σας είναι αναμφίβολα σημαντικός, αφιερώστε αυτήν την ημέρα στους φίλους σας, τα πρόσωπα που στέκονται δίπλα σας, σε κάθε δυσκολία και χαρά, πάντα έτοιμοι να σας ακούσουν και να σας «εφοδιάσουν» με πολύτιμες συμβουλές, αμέριστη υποστήριξη, αποδοχή και το σημαντικότερο… αγάπη.

Τι είναι το «Galentine’s Day»

Ο όρος προέρχεται από το «Valentine’s Day» («Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου») με την διαφορά του γράμματος «G» από τον slang όρο «Gals», που σημαίνει «φίλες».

Διαβάστε επίσης: Τα 12 μοτίβα σύγκρουσης στις σχέσεις: Ποιο αντιστοιχεί σε εσάς;

Πρόκειται για την φιλική εκδοχή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, μια ολόκληρη μέρα αφιερωμένη στον εορτασμό της πλατωνικής αγάπης μεταξύ των γυναικών αλλά και των φίλων, ανεξαρτήτως φύλου.

Το πώς θα το γιορτάσετε εξαρτάται από εσάς, την παρέα σας, την διάθεση και το τι σας αρέσει να κάνετε.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα για την «Galentine’s Day» είναι ότι δημιουργήθηκε πριν τουλάχιστον από μία δεκαετία, από ένα φανταστικό χαρακτήρα, την «Leslie Knope» από την σειρά «Parks and Recreation».

Στην δεύτερη σεζόν της σειράς και συγκεκριμένα στο επεισόδιο 16, η Λέσλι συγκεντρώνει μια ομάδα από τις πιο στενές της φίλες για ένα brunch γεμάτο βάφλες και αγάπη.

«Κάθε χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου, οι φίλες μου και εγώ αφήνουμε τους συζύγους μας και τους φίλους μας στο σπίτι και ερχόμαστε και διασκεδάζουμε σε brunch» εξηγεί στο επεισόδιο. «Κυρίες που γιορτάζουν τις κυρίες» λέει χαρακτηριστικά.

Πώς θα την γιορτάσετε

Επειδή η Galentine’s Day είναι τόσο νέα, δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να την γιορτάσουμε.

Χωρίς περιορισμούς και κλασικές συνήθειες, μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας κανόνες. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη Leslie Knope —την δημιουργό της ημέρας— διοργανώνοντας ένα brunch με βάφλες.

Εάν κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει σε εσάς και την παρέα σας, μπορείτε να κάνετε μια κράτηση στο αγαπημένο σας εστιατόριο, να πάτε για ψώνια, να αφιερώσετε την ημέρα σε τελετουργίες spa ή να μείνετε στο σπίτι χαζεύοντας παλιές σας φωτογραφίες από κοινές, πολύτιμες και ευχάριστες αναμνήσεις.