Oι διατατικές ασκήσειςή αλλιώς stretching είναι ένας προσιτός και αποτελεσματικός τρόπος άσκησης που μπορεί να κάνει καθένας από εμάς ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, με την προϋπόθεση ότι ακολουθεί κάποιους συγκεκριμένους κανόνες εκτέλεσης.

Oι διατάσεις είναι ασφαλείς όταν είναι εξατομικευμένες, γίνονται σωστά και με τον ενδεδειγμένο ιδιαίτερο για κάθε άσκηση τρόπο.\

Διαβάστε επίσης: Yoga ή Stretching: Ποιος είδος ωφελεί πιο πολύ την καρδιά;

Η συστηματική άσκηση με μυϊκές διατάσεις έχει θετική επίδραση σε όλο το σώμα, γιατί το ανακουφίζει από την ένταση των καθημερινών δραστηριοτήτων, δημιουργεί ένα αίσθημα αποσυμφόρησης από το στρες, χαλαρώνει τους μυς και μειώνει τους πόνους που οφείλονται σε πιασίματα, έντονη σωματική δραστηριότητα, άσκηση ή υπερβολική καταπόνηση.

Eπιπλέον, οι διατάσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της σωματικής απόδοσης και πιθανόν βοηθούν στην πρόληψη των τραυματισμών, γιατί αυξάνουν την ευκαμψία των αρθρώσεων και την ελαστικότητα των μυών.

Stretching για… όλα

Οι διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στη διόρθωση των μυϊκών ανισορροπιών και των προβλημάτων ευθυγράμμισης που μπορούν να συμβάλουν στην κακή στάση του σώματος. Βελτιώνοντας τη στάση σας, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο πόνου στην μέση και άλλων μυοσκελετικών προβλημάτων.

Το stretching μπορεί επίσης να αυξήσει την ροή του αίματος στους μύες και σε άλλους ιστούς, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου σε αυτές τις περιοχές.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της επούλωσης και της ανάρρωσης από τραυματισμούς και στη μείωση της φλεγμονής.

Δοκιμάστε την ρουτίνα που ακολουθεί για να χαλαρώσετε και να εκτονώσετε την ένταση: