Η αποβολή του επίμονου σωματικού λίπους μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν αυτό είναι συγκεντρωμένο σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας. Τα χέρια είναι μια από αυτές τις περιοχές.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να απαλαγείτε από το επιπλέον λίπος στα χέρια σας και να τονώσετε τα μπράτσα σας.

Ελέγξτε το βάρος σας

Η αίσθηση ότι οι προσπάθειές μας κάνουν πραγματικά τη διαφορά είναι σπάνια. Ένα καθημερινό ημερολόγιο βάρους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε πόσο μακριά έχετε φτάσει από την τελευταία φορά που ελέγξατε. Στοχεύστε σε μια αργή και σταθερή βελτίωση.

Διαβάστε επίσης: Burnout: Μας κρατά μακριά από τη γυμναστική το 2023

Η διαπίστωση του τρόπου με τον οποίο σκοπεύετε να μειώσετε το σωματικό λίπος είναι χρήσιμη. Αν ζυγίζεστε κάθε μέρα, θα μπορείτε να καταλάβετε αν το σώμα σας χάνει λίπος. Μια ιδανική ώρα για να ελέγξετε το βάρος σας είναι το πρωί, αμέσως μετά το ξύπνημα.

Μειώστε τη ζάχαρη

Μια διατροφή πλούσια σε εξευγενισμένα σάκχαρα μπορεί να συμβάλει σε παρατεταμένη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία συνδέεται με αύξηση του σωματικού βάρους και λίπους.

Η αποφυγή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, επεξεργασμένων τροφίμων και υπερβολικής πρόσληψης υδατανθράκων μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό για την απώλεια λίπους στα χέρια. Αντ’ αυτού, βάλτε στο καθημερινό σας μενού άπαχες πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ενσωματώστε ασκήσεις cardio

Η απώλεια βάρους μόνο μέσω διατροφικών αλλαγών δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Δεν μπορείτε να τονώσετε τα μπράτσα σας χωρίς να καταναλώσετε λίπος. Και ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε λίπος είναι μέσω των cardio ασκήσεων.

Είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την απώλεια βάρους και για την απώλεια λίπους στα χέρια. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καύση θερμίδων και στη βελτίωση της προπόνησης δύναμης.

Δοκιμάστε τα βάρη

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε το λίπος στα χέρια είναι να το αντικαταστήσετε με μυϊκό ιστό. Η δημιουργία μυών θα επιτρέψει στο σώμα να γίνει πιο αποτελεσματικό στο να κρατήσει την αποθήκευση λίπους χαμηλά, καθώς η ενέργεια που παρέχει το λίπος τροφοδοτεί τον μυϊκό ιστό ακόμη και όταν το σώμα κοιμάται.

Θα θέλετε να στοχεύσετε στους μυς των χεριών, συμπεριλαμβανομένων των δικεφάλων, των τρικεφάλων και των δελτοειδών.

Πιείτε περισσότερο νερό

Η ενυδάτωση είναι ένας από τους πιο αγνοημένους παράγοντες όσον αφορά την απώλεια βάρους. Το να πίνετε αρκετό νερό είναι πολύ σημαντικό για να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας αποδοτικό. Μπορεί επίσης να μπερδεύετε την ανάγκη σας για νερό με την πείνα.

Η αφυδάτωση, από την άλλη, μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Ακόμα και το να είστε αφυδατωμένοι μόλις κατά 3% μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στα ευαίσθητα συστήματα που προσπαθούν να λειτουργήσουν με βέλτιστη απόδοση, όπως στη ρύθμιση του μεταβολισμού και της πέψης.