Η νηστεία των προηγούμενων ημερών αποτελεί ευκαιρία για αποτοξίνωση με σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό. Βελτιώνει το λιπιδαιμικό μας προφίλ, προλαμβάνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξετε είναι να μην καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού, ιδίως αμέσως μετά την περίοδο της νηστείας, γεγονός που θα σας δημιουργήσει έντονα προβλήματα δυσπεψίας και μπορεί να νιώσετε έναν μικρό πόνο στο στομάχι ή μια μικρή απροσδιόριστη αδιαθεσία ή ένα φούσκωμα.

Διαβάστε επίσης: Λάμψη… πολλών αστέρων

Για το βράδυ της Ανάστασης

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα που είθισται να καταναλώνουμε το βράδυ της Ανάστασης μας προετοιμάζει για την κρεατοφαγία της επόμενης ημέρας. Είναι μία σούπα πλούσια σε πρωτεΐνη και σίδηρο, βιταμίνη Β12, βιταμίνη Α, αντιοξειδωτικές ουσίες κι αν προστεθεί ρύζι, και υδατάνθρακες. Επομένως, το ιδανικό μενού της ημέρας δε γίνεται να μην την περιλαμβάνει (σε κάθε της παραλλαγή).

 Στο βραδινό τραπέζι της Ανάστασης καλό είναι ωστόσο να περιοριστείτε στην κατανάλωση μόνο μιας μερίδας μαγειρίτσας και χωρίς τη συνοδεία ψωμιού. Συνδυάστε την με λίγη σαλάτα, καθώς η κατανάλωσή της θα σας προστατέψει από την είσοδο μεγάλης ποσότητας ζωικών τροφών στον οργανισμό (ανάλογα βέβαια και πώς την έχετε φτιάξει).

Γιατί μια μόνο μικρή μερίδα μαγειρίτσα

Μπορεί οι περισσότεροι να ταυτίζουμε τη σούπα με ένα ελαφρύ γεύμα που θα μας ενυδατώσει και θα μας κάνει καλό στο στομάχι, στην περίπτωση της μαγειρίτσας, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η σούπα αυτή, αν ακολουθήσουμε την παραδοσιακή συνταγή, περιλαμβάνει εντόσθια, συκωταριά και πνευμόνια αρνιού, αβγά, κρεμμύδια, άνηθο, ελαιόλαδο ή και ρύζι και το γεγονός ότι την τρώμε λίγο πριν πέσουμε για ύπνο, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η μαγειρίτσα είναι πλούσια σε χοληστερίνη, αποδίδει περισσότερες από 500 θερμίδες ανά μερίδα και τα λιπαρά της ξεπερνούν τα 35 γραμμάρια.

Για όλα αυτά λοιπόν, συνίσταται να την τρώμε με μέτρο.

Επιπλέον, μην ξεχνάτε να μην το παρακάνετε με τα αλκοολούχα ποτά για να απολαύσετε στο έπακρο και την αποψινή βραδιά μα και την αυριανή γιορτινή ημέρα.