Υλικά

50 γραμμάρια κουκουνάρι ή κάσιους

ένα μεγάλο μάτσο βασιλικό, μαζεμένα φύλλα

50 γρ. παρμεζάνα ή χορτοφαγική εναλλακτική λύση

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

100ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καβουρδίστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε τους μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ή χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο γουδοχέρι και γουδί για να τα χτυπήσετε μέχρι να γίνουν μια χοντρή σάλτσα. Διατηρείται για τρεις ημέρες στο ψυγείο.