Υλικά

3 πιπεριές Φλωρίνης

1 κούπα φέτα τριμμένη

1 κούπα κατίκι

1 σκελίδα σκόρδου

¼ κούπας λάδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε στο φούρνο τις πιπεριές στους 200ºC για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Τις βάζουμε αμέσως σε ένα σακουλάκι και τις κλείνουμε. Τις αφήνουμε για κανένα μισάωρο μέχρι να φουσκώσει η φλούδα και να ξεφλουδίζονται εύκολα.

Βάζουμε τις πιπεριές στο μπλέντερ με το σκόρδο και το λάδι και χτυπάμε αρκετά για να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπλέντερ τα τυριά και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε για λίγο ακόμα ώστε το μείγμα να γίνει αλοιφή.