Φυσική λάμψη, ελεύθερες παλέτες, σκιές γεμάτες χρώματα και ένταση. Η ιδιαιτερότητα και οι χαλαροί κανόνες είναι από τις κυρίαρχες τάσεις του φετινού καλοκαιριού και μας υπενθυμίζουν ότι το μακιγιάζ είναι φαντασία και ανέμελο παιχνίδι με υφές και αποχρώσεις.

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος της διασκέδασης, της χαλάρωσης και της ανανέωσης. Σε αυτούς ακριβώς τους… κανόνες υπακούουν τα summer make up looks, ιδανικά για εμφανίσεις εντός και εκτός πόλης, για μια καθημερινή απλή μέρα από και προς τη δουλειά ή για τις ξέγνοιαστες διακοπές κάτω από τον ήλιο.

Διαβάστε επίσης: Η απόλυτη ρουτίνα ομορφιάς για το καλοκαίρι

Αφήνουμε τα αυστηρά look του χειμώνα με τα δυνατά nude χείλη και τις σκούρες αποχρώσεις στα μάτια και ακολουθούμε πιο ελεύθερες φωτεινές κατευθύνσεις, με απλούστερες τεχνικές που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά μας.

Bronze λάμψη

Οι bronze αποχρώσεις και η φυσική νεανική λάμψη συγκαταλέγονται και φέτος στα must του καλοκαιριού. Αυτό που διαφέρει είναι το contouring, καθώς οι φωτοσκιάσεις μειώνονται αισθητά και δίνουν τη θέση τους στην απαλή αλλά αισθητή μέτριας έντασης λάμψη των χαρακτηριστικών μας, που αποπνέει φρεσκάδα.

Στόχος μας να δημιουργήσουμε απαλές σκιάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, όπως τα ζυγωματικά και η μύτη, που να φαίνονται φυσικές.

Splash of color

Τα πολύ έντονα και λαμπερά χρώματα στα μάτια έχουν την τιμητική τους. Αφήνουμε τα παστέλ και αγκαλιάζουμε το πορτοκαλί, το ροζ, το έντονο μοβ, το κόκκινο, το fluo πράσινο.

Ενώ το εντυπωσιακό graphic eyeliner παραμένει, μπορείτε να δημιουργήσετε και την πιο απλοποιημένη εκδοχή του, εφαρμόζοντας eyeliner ή μολύβι ματιών (για ένα πιο ήπιο αποτέλεσμα), στην εξωτερική και εσωτερική γωνία του βλεφάρου.

Επιμελώς ατημέλητα hairstyles

Κοντά αλλά και μακριά, περιποιημένες μακριές κοτσίδες και messy hair buns, boho πλεξούδες και ανέμελες μπούκλες από θαλασσινό αλάτι, όλα είναι ισοδύναμα και συγκαταλέγονται στα καλοκαιρινά χτενίσματα που θα βλέπουμε παντού τους ερχόμενους μήνες.

Χείλη από κεράσι

Το κόκκινο έχει επιστρέψει δυναμικά και θα μας συντροφεύσει και αυτό το καλοκαίρι σε διάφορες αποχρώσεις, όπως του βατόμουρου, της φράουλας αλλά και του κερασιού, που ταιριάζουν σε ανοιχτόχρωμες και σκουρόχρωμες επιδερμίδες και φωτίζουν το χαμόγελό μας.

Εξίσου ταιριαστές είναι οι μοβ και πορτοκαλί αποχρώσεις με πιο glossy ή ενυδατικά κραγιόν.

Foundation yes or no?

Φέτος το καλοκαίρι μπορούμε να αφήσουμε το foundation στην άκρη και να δημιουργήσουμε με το κατάλληλο primer και την ενυδατική ένα πιο φρέσκο και νεανικό look.

Μπορείτε όμως και να αξιοποιήσετε το super coverage make up, εφαρμόζοντας ένα παχύ στρώμα πούδρας τόσο ώστε να προσθέσει χρώμα και φως.

Summer make up looks

Bronze λάμψη στην πόλη

Για να μιμηθούμε τη χαρακτηριστική λάμψη του ήλιου στην επιδερμίδα του προσώπου, ακολουθούμε τα παρακάτω:

⦁ Ξεκινάμε εφαρμόζοντας την αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας ευρέος φάσματος.

⦁ Απλώνουμε καλά την ενυδατική / κρέμα, που μπορεί να αποτελέσει και τη βάση του μακιγιάζ.

⦁ Με ένα φαρδύ πινέλο πούδρας εφαρμόζουμε τερακότα ξεκινώντας από τις ρίζες των μαλλιών, προχωράμε στο μέτωπο, τα ζυγωματικά, τα βλέφαρα, τη μύτη, το πιγούνι και κατεβαίνουμε στον λαιμό, όπου θα ενώσουμε το χρώμα ώστε να ταιριάζει με την απόχρωση του ντεκολτέ.

⦁ Εφαρμόζουμε κονσίλερ (αποφεύγουμε την πολύ ανοιχτή απόχρωση) για να φωτίσουμε διακριτικά την περιοχή κάτω από τα μάτια, τη ράχη της μύτης και το πιγούνι.

⦁ Βάφουμε τα βλέφαρά μας σε μπεζ-πορτοκαλί απόχρωση με ήπια γυαλάδα και βάζουμε άφθονη μάσκαρα σε μαύρο, μπλε σκούρο ή καφέ χρώμα.

⦁ Το ίδιο χρώμα μπορούμε να εφαρμόσουμε και στα μήλα, μαζί με highlighter για να τονίσουμε τα ζυγωματικά.

⦁ Ολοκληρώνουμε την εμφάνιση, με glossy χείλη σε φυσικές αποχρώσεις ή με έντονο ενυδατικό κόκκινο ή ροζ.

Beach perfect

Για τις πιο ανέμελες και ρομαντικές εμφανίσεις των διακοπών:

⦁ Κάνουμε το μακιγιάζ με λιγότερα υλικά.

⦁ Εφαρμόζουμε την αντηλιακή και ενυδατική κρέμα, επιλέγουμε όμως λιγότερο make up και πούδρα για να αποφύγουμε το φαινόμενο της μάσκας.

⦁ Λέμε ναι στα χρώματα αλλά με περισσότερη οικονομία.

⦁ Ενυδατώνουμε επαρκώς τα χείλη και περνάμε ένα απλό gloss για να αναδείξουμε το φυσικό τους σχήμα και χρώμα.