Ζούμε – μέχρι στιγμής – τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού, με τον καύσωνα να επιμένει και την θερμοκρασία να ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα. Κι ενώ η ζέστη είναι αφόρητη για διάφορους λόγους, ένας από τους πιο ενοχλητικούς είναι ότι επηρεάζει το μακιγιάζ μας, καθώς συχνά νιώθουμε το make up να «λιώνει» και να φεύγει από το πρόσωπό μας, μόλις βγούμε σε εξωτερικό χώρο.

Για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε χρειάζεται να αναζητήσουμε πιο ελαφριές συνθέσεις. Όσον αφορά το make up ή το foundation μπορεί να μην σας καλύπτουν τα αδιάβροχα, ακόμα και εάν είναι «water-proof» (αδιάβροχο) ή «water-resistant» (ανθεκτικό στο νερό). Αυτό διότι ο ιδρώτας αποτελείται από νερό και έλαια της επιδερμίδας.

Διαβάστε επίσης: Καλοκαίρι: Οι φετινές τάσεις στο μακιγιάζ από τον Αχιλλέα Χαρίτο

Καλύτερα αναζητήστε φόρμουλες που περιέχουν υδρόφοβα συστατικά που απωθούν το νερό και βοηθούν στον σχηματισμό μιας προστατευτικής μεμβράνης πάνω στο δέρμα, που διατηρεί το μακιγιάζ σας στην θέση του παρά τον ιδρώτα.

Πώς να κάνετε οποιοδήποτε make up ανθεκτικό στον ιδρώτα

Για να δώσετε σε οποιοδήποτε τύπο φόρμουλας περισσότερη αντοχή ενόψει της υψηλής θερμοκρασίας μπορείτε να δοκιμάσετε:

#Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας

Για να μην φύγει αμέσως το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας, κάτι που τείνει να συμβαίνει όταν η υγρασία είναι σε υψηλά επίπεδα, προετοιμάστε κατάλληλα το δέρμα σας, εφαρμόζοντας συνθέσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικά.

Αυτές οι βοηθητικές βάσεις διαρκούν περισσότερο, μειώνοντας την ταχύτητα οξείδωσης του foundation, λένε οι beauty experts. Για το υπόλοιπο make up routine σας, επιλέξτε oil- και alcohon-free συνθέσεις μιας και αυτά τα συστατικά μπορεί να αυξήσουν την λιπαρότητα της επιδερμίδας.

#Προτιμήστε την απαραίτητη κάλυψη

Το κλειδί για την ανθεκτική στον ιδρώτα ομορφιά είναι να μην υπερβαίνετε τα όρια. Θυμηθείτε ότι είναι πιο εύκολο να δημιουργήσετε την απαραίτητη κάλυψη παρά να την αφαιρέσετε. Οι beauty experts συνιστούν να επιλέγετε πινέλα και σφουγγαράκια (beauty blenders) καθώς προσφέρουν στοχευμένη εφαρμογή.

#Δεν ξεχνάμε να «σετάρουμε»

Η πούδρα και όχι τόσο τα σπρέι, είναι το must-have item που θα σας βοηθήσει να κάνετε το μακιγιάζ σας αδιάβροχο τις μέρες με την περισσότερη ζέστη. Αυτό διότι οι setting συνθέσεις συμβάλλουν στην απορρόφηση της υγρασίας, που προκύπτει από τα έλαια του προσώπου αλλά και από τον ιδρώτα.