Το μακιγιάζ μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι ή μεγαλύτεροι, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Μεγαλώνοντας, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που είναι καλό να ακολουθούμε αλλά και κινήσεις που είναι καλό να αποφεύγουμε έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποια είναι λοιπόν τα «μυστικά» του μακιγιάζ καθώς περνούν τα χρόνια;

Τα «dos» του μακιγιάζ μας μεγαλώνοντας

Προετοιμάζουμε τα βλέφαρα και το πρόσωπό μας

Ανεξάρτητα από το αν τα βλέφαρά σας είναι λιπαρά ή όχι, το primer ματιών θα σας βοηθήσει να απαλύνετε μερικά από τα σημάδια της ηλικίας και θα επιτρέψει στο μακιγιάζ σας να κρατήσει για περισσότερη ώρα.

Εφαρμόστε το μετά την ενυδατική και πριν το foundation στην περιοχή κάτω από τα μάτια αλλά και στα βλέφαρα έτσι ώστε να μην «λιώσει» το μακιγιάζ στα μάτια, ούτε να «σπάσει» η σκιά δημιουργώντας αντιαισθητικές γραμμές εκεί που δεν υπάρχουν.

Μεγαλύτεροι πόροι, πιο λεπτό δέρμα και περισσότερες ρυτίδες είναι κάποια από τα στοιχεία που συνοδεύουν το πέρασμα του χρόνου. Προσθέστε ένα λεπτό στρώμα primer στο πρόσωπό σας για να δημιουργήσετε την τέλεια βάση για το foundation. Είναι ένα εύκολο αλλά πολύ αποτελεσματικό κόλπο για να «σβήσετε» τα σημάδια της ηλικίας.

Ξεκινάμε με τα μάτια μας και επιλέγουμε «απαλές» σκιές

Είναι πολύ εύκολο να το παρακάνουμε όταν ξεκινάμε με το foundation, γι’ αυτό ξεκινήστε τη ρουτίνα του μακιγιάζ σας από τα μάτια σας. Επιπλέον, ενώ βάζετε σκιά, οποιαδήποτε σκόνη πέφτει από τα βλέφαρά σας, εάν ήδη έχετε εφαρμόσει τη βάση σας, θα σας βάλει στη διαδικασία να ξεκινήσετε από την αρχή.

*Θυμηθείτε: Καθώς ωριμάζουμε, μια πιο «ελαφριά» σκιά ματιών μας κολακεύει περισσότερο. Αποφύγετε τη χρήση έντονων χρωμάτων (ανοιχτό μπλε, πράσινο ή ροζ) και επιλέξτε μια απόχρωση που συμπληρώνει τον φυσικό τόνο του δέρματός σας.

Χρησιμοποιούμε πάντα φυσικές αποχρώσεις

Ένα… πολύχρωμο πρόσωπο με ροζ, μπλε, μωβ και πράσινο μπορεί να είναι το κέντρο της προσοχής αλλά για τους λάθος λόγους!

Χρησιμοποιήστε φυσικές αποχρώσεις και «σκιές» που θα λειτουργήσουν καλύτερα στην απόκρυψη ρυτίδων και πιθανών κηλίδων.

Κρατήστε λοιπόν τους τόνους του μακιγιάζ σας όσο το δυνατόν πιο ουδέτερους.

Χρησιμοποιούμε κρεμ ρουζ

Ένα κρεμ ρουζ θα σας βοηθήσει να δώσετε έναν πιο ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα του προσώπου σας από την πούδρα. Χρησιμοποιήστε ένα χρώμα που συμπληρώνει τον φυσικό τόνο του δέρματός σας και επικεντρωθείτε σε μια πιο δροσερή εμφάνιση.

«Αναζωογονούμε» τα φρύδια μας

Τα φρύδια μας αρχίζουν να αραιώνουν όσο μεγαλώνουμε.

Για να φαίνονται πιο πυκνά αλλά και πιο νεανικά, χρησιμοποιήστε τζελ φρυδιών. Απλώστε το με κινήσεις προς τα έξω για να τα σκουρύνετε και να γεμίσετε τυχόν κενά.

Εφαρμόζουμε lip balm

Για να προσθέσουμε υγρασία και να είναι τα χείλη μας πιο «ζουμερά».

Εφαρμόστε το σε καθημερινή βάση, όχι όμως όταν βάφεστε γιατί θα επηρεάσει το lip liner και το κραγιόν σας.

Βάζουμε lip liner

Καθώς μεγαλώνουμε, οι γραμμές γύρω από τα χείλη μας γίνονται πιο εμφανείς. Για πιο γεμάτα και νεανικά χείλη, μην ξεχάσετε αυτό το σημαντικό βήμα στο μακιγιάζ σας.

«Γεμίζουμε» τα κάτω βλέφαρα με eyeliner

Για εντυπωσιακά μάτια χωρίς υπερβολές, η εφαρμογή eyeliner στο κάτω βλέφαρο είναι απαραίτητη. Σε συνδυασμό με μια nude σκιά μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και φωτεινότερα.

Σχεδιάστε τη γραμμή ακολουθώντας ακριβώς τις βλεφαρίδες σας.

Ολοκληρώνουμε με setting spray

Για να μην στεγνώνει και «σκάει» το μακιγιάζ, «κλειδώστε» το με ένα ενυδατικό setting spray που βοηθά προφανώς στην ενυδάτωση και κρατά τη λιπαρότητα μακριά.

Και τα «don’ts»

Αποφεύγουμε τις μωβ αποχρώσεις

Διότι ενισχύουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και τυχόν κηλίδες.

Επιλέξτε, όπως πολλάκις επαναλάβαμε, χρώματα που ταιριάζουν με το φυσικό χρώμα του δέρματός σας για να αφαιρέσετε χρόνια από το πρόσωπό σας…

Δεν τονίζουμε τα μάγουλά μας

Το highlighter, ειδικά εάν είναι «αστραφτερό» μπορεί να κάνει τα ζυγωματικά να φαίνονται μεγαλύτερα, κάνοντας τα μάγουλά σας να φαίνονται πως «μπαίνουν προς τα μέσα», αντί να είναι πιο «γεμάτα».

Δεν επιδιώκουμε μια ματ εμφάνιση

Όχι στο γυαλιστερό μακιγιάζ, αλλά ας μην πηγαίνουμε και στο άλλο άκρο μιας θαμπής επιδερμίδας.

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια φυσική γυαλάδα στο δέρμα του προσώπου σας, όχι μια όψη κουρασμένη ή που… αντανακλά το φως.

*Δεν ξεχνάμε

Το μακιγιάζ είναι «μάταιο» αν δεν εστιάζουμε καθημερινά στην περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Αναβαθμίστε όσο μπορείτε τη ρουτίνα περιποίησής της μεγαλώνοντας, χρησιμοποιώντας ενυδατικές κρέμες, αντηλιακά υψηλής προστασίας και ποιότητας κλπ. και φυσικά βεβαιωθείτε πως τρώτε σωστά και πίνετε αρκετό νεράκι.