Δυσκολεύεστε να εφαρμόσετε το eyeliner σας; Πειραματίζεστε με διάφορους τρόπους για να σβήσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας; Αναρωτιέστε πώς τελικά θα κάνετε το μακιγιάζ σας να κρατά όλη μέρα;

Viral βίντεο στα social υπόσχονται απαντήσεις, αλλά αξίζει τον κόπο να εφαρμόσετε όλες αυτές τις συμβουλές;

Απαντώντας σε 5 ερωτήσεις σε σχέση με τα beauty trends που κυκλοφορούν

#1 Μπορεί η μπανάνα να «σβήσει» τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μου;

Πολλή συζήτηση έχει γίνει τελευταία σε σχέση με τις ίνες της μπανάνας και τα… θαύματα που μπορούν να κάνουν για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Είναι πράγματι όμως έτσι;

Οι αιτίες των μαύρων κύκλων ποικίλλουν – η γενετική, η ηλικία, ο τρόπος ζωής και ο τύπος του δέρματος μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους. Η χρήση ενός προϊόντος με βάση τη ρετινόλη για την τόνωση του κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει, αλλά μήπως μια DIY μάσκα με βάση την μπανάνα βοηθά περισσότερο;

Διαβάστε επίσης: Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Έτσι θα τους καλύψετε σωστά

Λογικά μια τέτοια μάσκα (που συνήθως περιέχει τις ίνες της μπανάνας αναμεμειγμένες με τζελ αλόης βέρα) δεν θα σας κάνει κακό, αλλά ούτε και θα «σβήσει» τους κύκλους σας. Είναι προτιμότερο να καταφύγετε σε μια κρέμα και φυσικά να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τα κατάλληλα φυσικά ή μη προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο.

#2 Μπορεί το κατεψυγμένο αγγούρι να μου χαρίσει λαμπερό δέρμα;

Κατεψυγμένο αγγούρι και μασάζ στο πρόσωπο κάθε πρωί για λαμπερή επιδερμίδα και καταπολέμηση των κηλίδων. Λειτουργεί;

Το να τοποθετείτε φέτες αγγουριού στα μάτια σας για να μειώσετε το πρήξιμο θεωρείται ένα παλιό «κόλπο», αλλά το μασάζ με μεγάλα κομμάτια κατεψυγμένου αγγουριού είναι ένα σχετικά νέο trend.

Το κρύο είναι αναζωογονητικό για την επιδερμίδα, αλλά οποιαδήποτε δροσερή κομπρέσα μπορεί να βοηθήσει στη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων. Μήπως καλύτερα να φυλάξετε το αγγούρι για… σνακ και να βάλετε μια επαναχρησιμοποιήσιμη μάσκα τζελ στην κατάψυξη; Θα αποκομίσετε όλα τα δροσιστικά οφέλη και θα λειτουργήσει μια χαρά κατά του πρηξίματος.

#3 Μπορεί το ανθρακούχο νερό να κρατήσει το μακιγιάζ μου όλη μέρα;

Ενα γρήγορο ψέκασμα στο πρόσωπο μπορεί να σας ξυπνήσει, αλλά θα οδηγήσει στη μακροζωία του μακιγιάζ;

Οι οδηγίες στο Διαδίκτυο λένε να πάρετε ένα ανθρακούχο νερό, να το βάλετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας να το ρίξετε στο πρόσωπό σας. Ισως αισθανθείτε το δέρμα σας πιο σφιχτό και ξηρό, αλλά όσες ευκαιρίες και να δώσετε, το πιο πιθανό είναι να μη χαρείτε τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Αυτό το beauty trend θα μπορούσε να λειτουργήσει για πιο λιπαρούς τύπους δέρματος, για να στεγνώσει λίγο το δέρμα και να διατηρήσει το μακιγιάζ στη θέση του περισσότερο. Ωστόσο, για απόλυτη μακροζωία στο μακιγιάζ το primer είναι ο καλύτερος φίλος σας…

#4 Μπορώ να δημιουργήσω το τέλειο eyeliner με κολλητική ταινία;

Ολοένα και περισσότερα online βίντεο αποκαλύπτουν το πώς η χρήση οικιακών αντικειμένων μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη ενός άψογου eyeliner και όχι μόνο…

Η αλήθεια είναι πως το eyeliner, ενώ είναι τέλειο να το βλέπουμε, είναι αρκετά δύσκολο για πολλές από εμάς να το σχηματίσουμε συμμετρικά και στα δύο βλέφαρα.

Το «γατίσιο» βλέμμα μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια της κολλητικής ταινίας ως εξής:

· Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι ταινίας και το κολλάμε λίγες φορές στο χέρι μας ώστε να χάσει τη «δύναμή» του.

· Το τοποθετούμε κάτω από το μάτι με μια ελαφριά κλίση προς τα πάνω χωρίς να πλησιάζουμε πολύ το φρύδι.

· Ξεκινάμε τη γραμμή από το κέντρο του βλεφάρου και τη συνεχίζουμε προς τα έξω, χρησιμοποιώντας τη σαν χάρακα.

· Αφήνουμε το eyeliner να στεγνώσει για να μη μουντζουρωθεί και βγάζουμε την ταινία.

· Τελειώνουμε τη γραμμή στο άλλο μισό του ματιού και έτοιμες!

*Τόσο απλό, αλλά:

Για να αποφευχθούν τυχόν περιστατικά κολλήματος των βλεφαρίδων ή ερεθισμού της επιδερμίδας, προτιμήστε να πάρετε ειδική για τον συγκεκριμένο σκοπό κολλητική ταινία και να μην πειραματίζεστε με ό,τι σας βρίσκεται πρόχειρο στο σπίτι.

#5 Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον φούρνο μικροκυμάτων για να καθαρίσω τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ;

Ναι, μπορείτε! Ενα μπολ με σαπούνι και νερό και φυσικά ο φούρνος μικροκυμάτων είναι όλα όσα χρειάζεστε.

Απλώστε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας, ξεπλύνετέ τα, βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό και λίγο υγρό σαπούνι και μετά αφήστε τα στα μικροκύματα για ένα λεπτό.

Μπορείτε φυσικά απλά να ξεπλύνετε τα σφουγγάρια με σαπουνόνερο και να τα αφήσετε να στεγνώσουν, αλλά σίγουρα ο προηγούμενος είναι ένας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος για να τα διατηρείτε πάντα σούπερ καθαρά.