Αν νιώθετε πως τα μαλλιά σας να αναπτύσσονται με ρυθμούς… χελώνας, υπάρχουν μερικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης (και όχι μόνο) για να τα βοηθήσετε.

Ας δούμε σήμερα τα πιο αποτελεσματικά μυστικά που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να είναι «γερά».

Περισσότερο μάκρος και δύναμη στα μαλλιά μας

Κόβουμε τακτικά τις άκρες

Ενώ το κούρεμα δεν κάνει τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, μας απαλλάσσει από τις ταλαιπωρημένες άκρες που σπάνε και οδηγούν σε απώλεια μήκους.

Επιπλέον, το τακτικό κούρεμα μπορεί να μας χαρίσει λάμψη, όγκο και απαλότητα.

Τρώμε σωστά

Τα δυνατά μαλλιά δεν εξαρτώνται μόνο από τα προϊόντα που εφαρμόζουμε. Εξαρτώνται και από τα θρεπτικά συστατικά που επιλέγουμε να βάλουμε στον οργανισμό μας.

Θρέψτε λοιπόν τα μαλλιά σας εκ των έσω με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, τυρί, γιαούρτι), κόκκινο κρέας, πουλερικά, αβγά, ψάρια και θαλασσινά, όσπρια, προϊόντα σόγιας και μανιτάρια.

Επιπλέον, τα μαλλιά μας χρειάζονται:

  • Σίδηρο
  • Βιοτίνη
  • Ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα
  • Ψευδάργυρο
  • Βιταμίνη C
  • Βιταμίνη Ε

Αποφεύγουμε τις γρήγορες και πολύ περιοριστικές δίαιτες

Σε συνέχεια του προηγούμενου, είναι φανερό πως μια διατροφή που στερείται πολύτιμων θρεπτικών συστατικών δεν μπορεί να προσφέρει στα μαλλιά μας όλα όσα χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

Η τριχοφυΐα μπορεί να σταματήσει γρήγορα όταν το σώμα βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας μιας γρήγορης και εξαντλητικής δίαιτας. Επιπλέον, ακόμα και μετά την επανέναρξη μιας υγιεινής διατροφής, η πτώση των μαλλιών υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί για μήνες.

Λουζόμαστε λιγότερο, ενυδατώνουμε περισσότερο

Το λούσιμο των μαλλιών μόνο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα επιτρέπει στα φυσικά μας έλαια να διεισδύσουν στην τρίχα ώστε τα μαλλιά μας να ενυδατωθούν και να επανορθωθούν.

Το να εφαρμόζετε επίσης τακτικά ένα καλό μαλακτικό και βέβαια μάσκα μαλλιών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ζημιάς κατά το ξεμπέρδεμά τους.

Εφαρμόστε τη μάσκα από τη ρίζα μέχρι τις άκρες μία φορά την εβδομάδα και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής κατά το λούσιμο για να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Αποφεύγουμε το υπερβολικό styling

Δεν χρειάζεται να ισιώνετε ή να κάνετε μπούκλα τα μαλλιά σας κάθε μέρα.

Για να μην τα καταστρέφετε, προκαλώντας σπάσιμο και φριζάρισμα, αποφύγετε τα εργαλεία styling σε τακτική βάση και όταν τα χρησιμοποιείτε, φροντίστε να εφαρμόζετε θερμοπροστατευτικά προϊόντα. Επίσης, φροντίστε να αποφεύγετε τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες.

Κάνουμε μπάνιο με δροσερό νερό

Το ζεστό νερό μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα μας αλλά και τα μαλλιά μας.

Προτιμήστε λοιπόν να τα λούζετε με χλιαρό προς κρύο νερό και θυμηθείτε πριν ξεκινήσετε το λούσιμο, να τα ξεμπερδέψετε.

Αν πάλι είναι πολύ μπερδεμένα, ξεμπερδέψτε τα όταν είναι βρεγμένα ως εξής:

  • Εφαρμόστε ένα καλής ποιότητας μαλακτικό από τη ρίζα ως τις άκρες.
  • Χρησιμοποιήστε μια απαλή χτένα με φαρδιά δόντια ή βούρτσα ξεμπερδέματος για να μειώσετε την τριβή, ξεκινώντας πάντα από τις άκρες.

Επιλέγουμε μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Αποκομίστε τα οφέλη του μεταξιού για την υγεία των μαλλιών σας.

Το μετάξι βοηθά στην αποφυγή του μπερδέματος και του σπασίματος και ως γνωστόν, όσο λιγότερο σπάνε τα μαλλιά, τόσο μακρύτερα και πιο υγιή θα είναι.