Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

3/4 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. baking powder

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. κρύο νερό

Για τη γέμιση

240 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια

1/2 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

1-2 κ.σ. ζεστό νερό

Για το γλάσο

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ανακατεύοντας όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ.

Αν νιώθετε ότι κολλάει στα χέρια σας πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμα.

Ανοίξτε φύλλο με τον πλάστη.

Θέλετε να πετύχετε ορθογώνιο σχήμα σαν αυτό της παραπάνω φωτογραφίας.

Χτυπήστε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και την κανέλα.

Θέλετε να δημιουργήσετε μια πάστα.

Αν χρειαστεί προσθέστε ακόμα 1 κ.σ. ζεστό νερό.

Για να μαλακώσουν οι χουρμάδες πριν τους ρίξετε στο μπλέντερ βάλτε τους σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά.

Απλώστε το μείγμα των χουρμάδων πάνω στην ζύμη.

Προσεκτικά αρχίστε να τυλίγετε τη ζύμη μέχρι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μακρόστενο ρολό.

Κόψτε σε μικρά ρολάκια με ένα πριονωτό μαχαίρι.

Βάλτε σε λαδωμένο ταψάκι σε μικρή απόσταση το ένα ρολάκι με το άλλο.

Αυτά θα φουσκώσουν και σχεδόν θα ενωθούν μεταξύ τους.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC.

Βάλτε τα ρολάκια μέσα για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

Στο μεταξύ φτιάξτε το γλάσο απλά ανακατεύοντας τα δύο υλικά.

Μόλις βγάλετε τα ρολάκια από τον φούρνο ρίξτε κατευθείαν από πάνω το γλάσο.

Αφήστε τα ρολάκια να ποτίσουν για 5-10 λεπτά πριν τα φάτε όλα με τη μία.