Στον σύγχρονο κόσμο των συνεχόμενων και εύκολων γνωριμιών, είναι δύσκολο να βρει κανείς την αγάπη. Αν αυτό είναι όμως που επιθυμείτε, καλό θα ήταν να προσεγγίσετε τα ραντεβού σας από μια άλλη οπτική γωνία, λαμβάνοντας υπόψιν κάποια δεδομένα, έτσι ώστε να μην είναι τελικά άσκοπα και ενεργειακά ή συναισθηματικά εξαντλητικά.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε τελικά να βρούμε την πραγματική αγάπη…

Για να αποφύγετε τα ανούσια ραντεβού

Κάντε μια συζήτηση με τον εαυτό σας

Αρχικά, αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Σκεφτείτε τις αξίες, τα ενδιαφέροντα και τους στόχους της ζωής σας. Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα στοιχεία που σε γενικές γραμμές ψάχνετε σε έναν σύντροφο.

Ο καθορισμός των επιθυμιών σας θα σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση και θα αποτρέψει τα άσκοπα ραντεβού. Η αυτογνωσία διευκολύνει επίσης την επικοινωνία των αναγκών και των ορίων σας στις ερωτικές σας σχέσεις.

Θέστε όρια

Τα υγιή όρια είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε σχέση.

Καθορίστε τα προσωπικά σας όρια από νωρίς στο ταξίδι των γνωριμιών σας, από θέματα που αφορούν τη σωματική οικειότητα μέχρι την επικοινωνία. Μην φοβάστε να εκφράζετε ξεκάθαρα τα όριά σας και σεβαστείτε τα όρια της άλλης πλευράς.

Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεδιαλύνετε ποια άτομα δεν σας ταιριάζουν πιο εύκολα και πιο σύντομα.

Μην βιάζεστε

Σε έναν κόσμο που αρέσκεται στη στιγμιαία και άμεση ικανοποίηση, εσείς κάντε τη διαφορά και αφιερώστε χρόνο.

Οι ουσιαστικές σχέσεις δεν αναπτύσσονται από τη μια μέρα στην άλλη. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να γνωρίσει τον πιθανό σύντροφό σας πριν προχωρήσετε σε οτιδήποτε πιο «σοβαρό». Αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε τον χαρακτήρα, τις αξίες και τους στόχους του.

Κάθε ραντεβού, είτε είναι ένας απλός καφές είτε ένα επίσημο δείπνο, μπορεί να είναι μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη. Προσεγγίστε αυτή τη διαδικασία με την πρόθεση να καταλάβετε το άλλο άτομο. Να είστε ανοιχτοί και «περίεργοι» και να κάνετε ερωτήσεις με ουσία.

Η βιασύνη γενικά είναι πολύ πιθανό να οδηγεί σε άσκοπα ραντεβού και απογοήτευση.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία με σύνεση

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες μπορούν να είναι ένας τόπος αξιόλογων γνωριμιών, ωστόσο είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί, επιλεκτικοί και αυθεντικοί.

Μάθετε από τις προηγούμενες σχέσεις σας

Σκεφτείτε τις προηγούμενες σχέσεις και τα ραντεβού σας. Τι μάθατε από αυτά; Τι λειτούργησε και τι όχι;

Χρησιμοποιήστε αυτές τις εμπειρίες ως μαθήματα για τις μελλοντικές σας γνωριμίες. Αυτή η κατανόηση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα ίδια λάθη και να κάνετε πιο συμβατές επιλογές.

Οι συνέπειες των πολλών άσκοπων ραντεβού

Τα πολλά ανούσια ραντεβού μπορεί να:

  • Είναι συναισθηματικά εξαντλητικά.
  • Σας στερούν χρόνο από άλλες σημαντικές δραστηριότητες που σας ευχαριστούν.
  • Έχουν κακή επίδραση στην αυτοεκτίμησή σας.
  • Σας εμποδίζουν να εξελιχθείτε και να ισορροπήσετε με τον εαυτό σας.

Βρίσκοντας την αληθινή αγάπη: Ένας γρήγορος οδηγός

Τα «don’ts»

  • Μην βιάζεστε. Όπως είπαμε και πριν, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε χρόνο στα πράγματα και να μην επηρεάζεστε από τους γρήγορους ρυθμούς της εποχής.
  • Μην αγνοείτε τις κόκκινες σημαίες. Δώστε προσοχή σε προειδοποιητικά σημάδια όπως ασυνεπής συμπεριφορά ή έλλειψη σεβασμού.
  • Μην παραμελείτε την αυτοφροντίδα σας.

Τα «dos»

  • Να είστε ξεκάθαροι για το τι ψάχνετε σε μια σχέση. Αναζητάτε έναν σύντροφο ζωής ή κάτι περιστασιακό;
  • Επικοινωνήστε ανοιχτά και ειλικρινά με το άλλο άτομο.
  • Να είστε επιλεκτικοί.