Υλικά

1 φλ. γιαούρτι

60 γρ, τυρί κρέμα

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Για τη βάση

1 και 1/2 φλ.  γάλα

2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου

1 κ.σ. βούτυρο ξηρών καρπών

2 κ.σ. σκόνη εσπρέσο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

2 και 1/2 φλ. βρώμη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.

Ψεκάστε ένα ταψί με σπρέι μαγειρέματος.

Χτυπήστε το γάλα, τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, το βούτυρο, τη σκόνη εσπρέσο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα.

Ανακατέψτε τη βρώμη και ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.

Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να ροδίσει.

Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπήστε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το σιρόπι σφενδάμου μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για να σερβίρετε, απλώστε την επικάλυψη πάνω από τη βρώμη.

Πασπαλίστε με κακάο.