Αλλάζει πάλι το σκηνικό του καιρού με τις προγνώσεις να δείχνουν επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες στη δυτική και στη βόρεια Ελλάδα και σκόνη και θυελλώδεις νοτιάδες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες, έρχονται δύο νέες κακοκαιρίες, οι οποίες θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια, δύο φθινοπωρινές κακοκαιρίες βρίσκονται προ των πυλών.

Πού θα «χτυπήσουν»

Η πρώτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη θα είναι τύπου «Π», θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής από τα δυτικά και θα επηρεάσει και τη βόρεια Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Επίσης, στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν σκόνη και θυελλώδεις νοτιάδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν τις ίδες περιοχές και το Σάββατο.

Ακολουθεί η δεύτερη κακοκαιρία το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (12-13/09) που θα γίνει αισθητή σε αρκετές περιοχές χωρίς ακόμα να είναι γνωστό ποιες.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, αναμένουμε αρκετές βροχές στα δυτικά, τοπικά στα βόρεια, βορειοανατολικά και στα ανατολικά του Αιγαίου.

Στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας δεν αποκλείεται να σημειωθούν και οι πρώτες μπόρες χιονιού. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στα 6 με 7 -τοπικά και 8- Μποφόρ.

Από την Κυριακή 12 του μήνα ο καιρός θα ανοίξει, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις για νέα επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα (13/11) και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αφού περάσει και το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας η πρόγνωση θέλει τα κρύα να έρχονται από τα μέσα του Νοέμβρη και μετά.