Πολλές φορές λέμε πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Και πράγματι. Δεν είναι τυχαίο πως συνήθως δεν καταλαβαίνουμε πώς περνά ο χρόνος και αισθανόμαστε νεότεροι από ό,τι πραγματικά είμαστε.

Από την άλλη, είναι αδύνατον να τα βάλουμε με το χρόνο που αν μη τι άλλο έχει και τα καλά του. Μπορούμε όμως να τον αξιοποιήσουμε και να τον κάνουμε να λειτουργεί υπέρ μας φροντίζοντας σώμα και πνεύμα.

Ως προς την πληθώρα των προϊόντων περιποίησης, οι πιο πολλές από εμάς, έχουμε πάντα την ενυδατική μας για το πρόσωπο και το αντηλιακό μας ανά χείρας χειμώνα- καλοκαίρι. Τι γίνεται όμως με ένα άλλο σημείο του σώματος που χρειάζεται εξίσου φροντίδα μεγαλώνοντας;

Ο λόγος για τα χέρια μας που αν παραμελούνται μπορούν ακόμα και να μας προσθέσουν χρόνια…

Οι αλλαγές στα χέρια μας με την πάροδο του χρόνου

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι προκαλεί τη γήρανση των χεριών;

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χέρια χάνουν λίπος, ελαστικότητα και όγκο. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θαμπό δέρμα που ζαρώνει με κηλίδες ηλικίας.

Τι μπορείτε να κάνετε για νεανικά χέρια

Για να καταπολεμήσετε τα σημάδια της γήρανσης στα χέρια σας:

Μην ξεχνάτε ποτέ την ενυδάτωση

Μην αφήνετε τα χέρια σας να «στεγνώνουν». Κάθε φορά μετά το πλύσιμο αλλά και άλλες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας εφαρμόστε ενυδατική.

Για να σας είναι πιο εύκολο, απλά προμηθευτείτε μία κρέμα και βάλτε την στη τσάντα σας ώστε να την έχετε πάντα μαζί σας.

Προστατέψτε τα

Φοράτε γάντια με βαμβακερή επένδυση όταν κάνετε εργασίες στον κήπο ή δουλειές του σπιτιού κατά τις οποίες χρησιμοποιείτε «σκληρά» καθαριστικά.

Επιπλέον, επιλέξτε για το σπίτι ένα ήπιο σαπούνι με ουδέτερο PH για να τα πλένετε.

Κάντε απολέπιση

Όταν κάνετε απολέπιση στο σώμα ή το πρόσωπό σας, μην ξεχνάτε τα χέρια σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και σε αυτήν την περιοχή.

Θυμηθείτε να τα ενυδατώνετε αμέσως μετά.

Εφαρμόζετε αντηλιακό

Η προστασία των χεριών σας από την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση κηλίδων και ρυτίδων στην περιοχή, ακριβώς όπως και στο πρόσωπο.

Μη νομίζετε πως η διατροφή δεν παίζει ρόλο

Μια ισορροπημένη διατροφή με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα κτλ., «θρέφει» το δέρμα καθώς και τα νύχια από μέσα προς τα έξω.

Αντιστρέφοντας τους δείκτες του ρολογιού

Εάν τα χέρια σας φαίνονται ήδη μεγαλύτερα από όσο θα θέλατε, δεν είναι αργά για να κάνετε κάτι.

Οι κηλίδες ηλικίας μπορούν να βελτιωθούν με κρέμες που περιέχουν ρετινοειδή.

Η τακτική ενυδάτωση, η προστασία από τον ήλιο και υγιεινές αντικαταστάσεις στη διατροφή μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Αν το δέρμα σας είναι τραχύ και ξηρό μπορείτε να χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ που βοηθούν στη δέσμευση του νερού για μεγαλύτερη ενυδάτωση. Δοκιμάστε επίσης να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν λιπίδια, όπως ceramides, που βελτιώνουν τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού.