Είστε σε ένα χριστουγεννιάτικο event… Εκεί που κουβεντιάζετε, χορεύετε και διασκεδάζετε αμέριμνη, ξαφνικά, βρίσκεστε μπροστά στον καθρέφτη κοιτάζοντας το πρόσωπό σας και αναρωτιέστε πού πήγε το υπέροχο, λαμπερό μακιγιάζ που σας πήρε τόση ώρα να δημιουργήσετε.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε αυτό το σενάριο φέτος τις γιορτές, συγκεντρώσαμε μερικές αποτελεσματικές συμβουλές που θα σας κερδίσουν πολύτιμο χρόνο και κόπο:

Επιδερμίδα

Οι κορυφαίοι make up artists χρησιμοποιούν primer για κάθε look που δημιουργούν.

Το primer είναι ένα «μαγικό» προϊόν, το οποίο εφαρμόζεται μετά την ενυδατική κρέμα και πριν το foundation, ώστε να κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο και να απορροφήσει τυχόν λιπαρότητα.

Έτσι, «κλειδώνει» το μακιγιάζ και κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λεία.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας επιλέξτε μια σύνθεση που:

  • Μειώνει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων
  • Δημιουργεί μία ματ βάση.
  • Χαρίζει λάμψη.
  • Αποτρέπει τις μουντζούρες στο μακιγιάζ.
  • «Γεμίζει» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες κάνοντας blurring τις ατέλειες.

Αφού έχει απορροφηθεί η ενυδατική σας κρέμα, απλώστε λίγο primer στις περιοχές του προσώπου σας που εμφανίζουν λιπαρότητα, όπως η ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι).

Όσον αφορά το foundation, προτιμήστε μια oil-free long-lasting σύνθεση, ώστε να εξασφαλίσετε ένα φυσικό αποτέλεσμα που μπορεί να σταθεί πρωί και βράδυ και θα μείνει αναλλοίωτο για ώρες.

Το τελευταίο βήμα για τη σταθεροποίηση του μακιγιάζ είναι μια διάφανη, ελαφριά πούδρα σε σκόνη ή ένα setting spray.

Βρείτε ένα προϊόν που ταιριάζει στον δικό σας τύπο επιδερμίδας και αφού ψεκάσετε το πρόσωπό σας, ρίξτε το στην τσάντα σας ώστε να το ανανεώσετε αργότερα.

Μάτια

Σκιά

Προετοιμάστε το «έδαφος» με μια κρέμα ματιών με λεπτόρρευστη υφή.

Αυτό βοηθά στην ενυδάτωση και στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος γύρω από τα μάτια.

Πριν τοποθετήσετε την αγαπημένη σας σκιά, εφαρμόστε ένα primer ματιών που βελτιώνει την ένταση της απόδοσης του χρώματος της σκιάς και παρατείνει τη «διάρκεια ζωής» της.

Μάσκαρα και eyeliner

Επιλέξτε μια αδιάβροχη φόρμουλα για τη μάσκαρα και για το eyeliner.

Αφού στεγνώσει η πρώτη γραμμή του eyeliner, απλώστε προσεκτικά με ένα πινελάκι ελάχιστη ματ ημιδιάφανη πούδρα πάνω στα βλέφαρα. Στη συνέχεια, περάστε μια δεύτερη στρώση eyeliner για επιπλέον ένταση και δύναμη.

Χείλη

Χρησιμοποιήστε πρώτα ένα lip liner ως βάση.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε το κραγιόν σας, απλώστε μια μικρή ποσότητα ελαφριάς, ημιδιάφανης πούδρας και τελειώστε με μια ακόμη στρώση κραγιόν.

Για μεγαλύτερη διάρκεια προτιμήστε ένα ανεξίτηλο κραγιόν – με ματ ή ημι-ματ φόρμουλα, καθώς αυτές τείνουν να διαρκούν περισσότερο από τις γυαλιστερές ή κρεμώδεις φόρμουλες – ή ένα lip stain.