Καλωσορίστε τη νέα χρονιά με νέους στόχους, θετικές αλλαγές και χαλαρωτικά χόμπι!

Κηπουρική

Η κηπουρική αποτελεί μια ιδανική συνήθεια για να φροντίσετε είτε το κήπο είτε τα λουλούδια στο μπαλκόνι σας.

Εκτός από την όμορφη διακόσμηση και τα υπέροχα αρώματα, η κηπουρική συμβάλλει και στην μείωση του στρες, καθώς η έκθεση στο φυσικό φως του καλοκαιρινού ήλιου είναι αρκετή για να σας φτιάξει την διάθεση.

Όταν ταυτόχρονα, έρχεστε σε επαφή με την φύση έστω και σε υπαίθριους χώρους, ενδεχομένως να νιώσετε πιο απομακρυσμένοι από τα άγχη της καθημερινότητας. Αυτή η «απόσταση» έστω και νοητή μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να δείτε μια κατάσταση πιο θετικά.

Η κηπουρική ισοδυναμεί, επίσης, με μια ήπιας έως μέτριας έντασης γυμναστική.

Κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι βοηθάει στην ενίσχυση της καρδιάς, στην αύξηση της αντοχής και στην τόνωση του μυϊκού συστήματος.

Για παράδειγμα, το σκάψιμο είναι μία εξαιρετική άσκηση αντίστασης που γυμνάζει τετρακέφαλους, μηρούς και γλουτούς, τον κορμό, τους ώμους και τα χέρια.

Παράλληλα η μεταφορά των σακιών χώματος ή η μετακίνηση των γλαστρών αντιστοιχούν σε μια προπόνηση με βάρη.

Journaling

Το journaling είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να αποβάλετε το άγχος.

Το να γράφετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε προτεραιότητες, στόχους και να διώξετε τις ανησυχίες σας βρίσκοντας λύσεις ώστε να μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Διαλογισμός

Αποτελεί μια διαδικασία εκπαίδευσης του νου ώστε να μάθετε να εστιάζετε και να ανακατευθύνετε τις σκέψεις σας.

Υπάρχουν πολλοί τύποι διαλογισμού, με τους περισσότερους να εστιάζουν στην προσοχή και στη συναίσθηση, ενώ μπορείτε να εξασκηθείτε σχεδόν οπουδήποτε, αφού δεν απαιτούν όλοι οι τύποι έναν ειδικό χώρο ή εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Πολλοί χρησιμοποιούν τον διαλογισμό ως εναλλακτική μέθοδο μείωσης του στρες ή ως φυσική πρακτική για την ενίσχυση της συγκέντρωσης.

Μαγειρική

Η ενασχόληση με τη μαγειρική τονώνει το αίσθημα της δημιουργικότητας και ενισχύει την αυτοεκτίμηση.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Positive Psychology, επιβεβαιώνει ότι οι άνθρωποι που μαγειρεύουν συχνά ή φτιάχνουν γλυκά αισθάνονται πιο χαλαροί και πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινή τους ζωή.

Κι αυτή είναι μια δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας αλλά και με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Επιπλέον, το μαγειρευτό φαγητό είναι πιο υγιεινό, καθώς έχετε τον έλεγχο των πρώτων υλών που θα χρησιμοποιήσετε, άρα νιώθετε ότι φροντίζετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Αν ψάχνετε νόστιμες και υγιεινές, εύκολες και ενδιαφέρουσες, θρεπτικές και με χαμηλά λιπαρά συνταγές που θα σας φτιάξουν τη μέρα και τη διατροφή, μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες για να εμπνευστείτε εδώ.