Η λέξη «μακιγιάζ» μας φέρνει στο νου εικόνες λάμψης. Προϊόντων που μπορούμε να εφαρμόσουμε ακόμα και στο πόδι και που αναδεικνύουν τη φυσική μας ομορφιά σε κάθε περίσταση. Μιας και υπάρχουν όμως πλέον… εκατομμύρια συμβουλές ομορφιάς στα social, είναι αδύνατο να μην υπάρχουν ανακρίβειες και παρανοήσεις.

Βέβαια, κάποιοι μύθοι που αφορούν το μακιγιάζ δεν είναι καινούριοι. Τείνουν μάλιστα να διαιωνίζονται από γενιά σε γενιά. Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να τους καταρρίψουμε;

Μύθοι και αλήθειες για το μακιγιάζ

Μύθος #1 Το μακιγιάζ γερνά την επιδερμίδα

Αν επιλέγετε ποιοτικά προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σας και τις ιδιαίτερες ανάγκες της, άδικα ανησυχείτε. Βέβαια, είναι σημαντικό να φροντίζετε τα προϊόντα σας: να τα πετάτε όταν λήγουν ή αν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τα χρησιμοποιήσατε τελευταία φορά, να πλένετε τα πινέλα σας τακτικά και βέβαια να τα αφαιρείτε από το πρόσωπό σας κάνοντας καλό καθαρισμό στο τέλος της ημέρας.

Τηρώντας όλα αυτά, η εμφάνισή σας μπορεί να είναι πάντα νεανική και η αυτοπεποίθησή σας κάθε φορά που βάφεστε στα… ύψη.

Μύθος #2 Δεν χρειάζεται ενυδάτωση και αντηλιακό πριν το μακιγιάζ

Καλώς ή κακώς, χρειάζεται. Η ενυδατική κρέμα δημιουργεί ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα μεταξύ του δέρματος και των προϊόντων που χρησιμοποιούμε έτσι ώστε τα συστατικά τους να μην διεισδύουν απευθείας στο δέρμα.

Ως προς το αντηλιακό, τα έχουμε πει και ξαναπεί… Είναι απαραίτητο για την επιδερμίδα μας χειμώνα- καλοκαίρι.

Μύθος #3 Δεν πειράζει να κοιμάμαι κάποια βράδια με το μακιγιάζ

Ο χρόνος ύπνου είναι πολύτιμος για την αποκατάσταση του δέρματος. Το μακιγιάζ τη νύχτα, φράσσει τους πόρους της επιδερμίδας και μπορεί να προκληθούν ενοχλητικά δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή.

Πριν τον ύπνο, πρέπει να καθαρίζετε όπως είπαμε πολύ καλά το δέρμα σας και να χρησιμοποιείτε τονωτική λοσιόν. Αυτή η διαδικασία βοηθά στον βαθύ καθαρισμό των πόρων, στην εξισορρόπηση του PH καθώς και στο κλείσιμο των ανοιχτών πόρων. Ύστερα, εφαρμόστε κρέμα νυκτός για θρέψη και υγιή επιδερμίδα.