Ο συστηματικός καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ είναι εξαιρετικά σημαντικός, αλλά αυτό που είναι εξίσου σημαντικό είναι να τα διατηρείτε καθαρά και να τα απολυμαίνετε, ώστε να διαρκέσουν για χρόνια και να διατηρήσουν το δέρμα σας υγιές και απαλό. Βέβαια, μπορεί να νιώθετε πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Τα παρακάτω βήματα, όμως, θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον καθαρισμό παιχνιδάκι.

Good to know: Η παράλειψη ενός καλού, τακτικού καθαρισμού μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ανεπιθύμητα σπυράκια. Ο καθαρισμός των πινέλων σας όχι μόνο θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τα βακτήρια από το πρόσωπό σας, αλλά θα τα βοηθήσει να διαρκέσουν πολύ καιρό και να είναι σαν καινούρια.

Τα βήματα

Βάλτε τα πινέλα σας κάτω από χλιαρό νερό

Φροντίστε να κρατάτε τις τρίχες στραμμένες προς τα κάτω, αποφεύγοντας την περιοχή όπου η λαβή συναντά τις τρίχες των πινέλων. Αν μπει νερό εκεί, μπορεί να φύγει η κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες μαζί και το πινέλο σας τελικά να χαλάσει.

Χρησιμοποιήστε baby shampoo

Πάρτε μια ποσότητα baby shampoo στην παλάμη σας ίση με ένα φουντούκι.

Έπειτα, περιστρέψτε το κάθε πινέλο κυκλικά στην παλάμη σας μέχρι να δείτε πως φεύγουν όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ.

Αν δείτε πως το σαμπουάν έχει τελειώσει, ρίξτε λίγη ακόμη ποσότητα.

Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό

Μόλις βγει όλη η βρωμιά και το μακιγιάζ από το κάθε πινέλο, ξεπλύνετέ τα όλα κάτω από χλιαρό νερό. Ίσως χρειαστεί να τα στριφογυρίσετε λίγο στο χέρι σας για να φύγουν και τα τελευταία κομμάτια των υπολειμμάτων μακιγιάζ.

Εάν το νερό που ξεπλένεται είναι βρώμικο, συνεχίστε κι επαναλάβετε τη διαδικασία καθαρισμού ξανά. Μόλις το νερό καθαρίσει, έχετε τελειώσει και μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Στεγνώστε τα πινέλα σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε απλώσει τα πινέλα σας σε μια επίπεδη επιφάνεια, για παράδειγμα σε μια καθαρή πετσέτα.

Μην ξεχνάτε να καθαρίσετε και τα υπόλοιπα εργαλεία μακιγιάζ

Πολλές γυναίκες ξεχνούν τα άλλα εργαλεία ομορφιάς τους, όπως τα ψαλιδάκια βλεφαρίδων και τα σφουγγαράκια ομορφιάς. Απλώς βάλτε λίγο baby shampoo ανάμεσα στα δάχτυλά σας, κάντε μασάζ και σε αυτά και μετά ξεβγάλτε γρήγορα.

Για να καθαρίσετε το σφουγγαράκι ομορφιάς σας, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα βαζάκι με χλιαρό νερό και λίγο σαπούνι και να το ανακινήσετε καλά. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, αφήνοντάς το σε μια πετσέτα μέχρι να στεγνώσει.

Αφήστε τα να στεγνώσουν όλη τη νύχτα

Για να στεγνώσουν τα πινέλα σας, φροντίστε να τα κρατάτε σε στεγνό μέρος κατά προτίμηση έξω από το μπάνιο σας, όπου μπορεί να συσσωρευθούν βακτήρια όσο είναι υγρά. Αφήστε τα όλη τη νύχτα να στεγνώσουν και την επόμενη μέρα είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν και πάλι.