Δεν είναι μόνο η σωστή εφαρμογή του κραγιόν που «υπογράφει» ένα τέλειο μακιγιάζ χειλιών. Είναι και το «απαιτητικό» V στο κέντρο του άνω χείλους – το λεγόμενο και «τόξο του έρωτα»- που, αν σχηματιστεί σωστά μπορεί να κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο ζουμερά και σαρκώδη.

Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να το πετύχετε δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα παρακάτω tips από τους ειδικούς.

Βήμα #1: Σχεδιάστε ένα «Χ»

Ο ευκολότερος τρόπος για να σχηματίσετε τέλεια το τόξο του έρωτα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα lip liner έναν τόνο πιο σκούρο ή και στον ίδιο τόνο με το κραγιόν που θα εφαρμόσετε μετά. Αρχικά, φροντίστε το μολύβι χειλιών σας να είναι καλά ξυσμένο, για να έχετε μεγαλύτερη ακρίβεια ως προς τον σχεδιασμό. Σχηματίστε, λοιπόν, ένα Χ ή V ακριβώς στο κέντρο όπου βρίσκεται η φυσική γραμμή του άνω χείλους σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε overline για να δείχνουν πιο μεγάλα τα χείλη σας, ξεφύγετε λίγο από τη φυσική σας γραμμή, αλλά μην υπερβάλλετε. Ο σκοπός είναι να πετύχετε ένα natural look κι ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Βήμα #2: Συνεχίστε με το περίγραμμα

Αφού σχηματίσετε το V των χειλιών σας, συνεχίστε με το υπόλοιπο περίγραμμα. Αφού το σχηματίσετε και πριν εφρμόσετε το κραγιόν σας, κάντε blending το χρώμα με ένα πινέλο χειλιών, με φορά προς το κέντρο, ώστε να έχετε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Με αυτό το tip εξασφαλίζετε και έξτρα διάρκεια στο χρώμα.

Βήμα #3: Εφαρμόστε λίγο highlighter

Είναι το μυστικό των makeup artists που κάνει όλη τη διαφορά στο μακιγιάζ των χειλιών. Προτιμήστε ένα highlighter σε υγρή ή κρεμώδη υφή και εφαρμόστε ένα άγγιγμα στις δύο κορυφές του τόξου του έρωτα. Και σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο καθαρό πινέλο χειλιών για να εφαρμόσετε τη λάμψη με ακρίβεια.

Βήμα #4: Ολοκληρώστε με κραγιόν ή lipgloss

Τέλος, απλώστε στα χείλη σας με το κραγιόν της αρεσκείας σας. Μπορείτε να μείνετε στο φινίρισμα που δίνει το κραγιόν στα χείλη σας, ματ ή σατινέ, ή αν θέλετε ένα πιο «τρισδιάστατο» εφέ να εφαρμόσετε ένα διάφανο lipgloss στο κέντρο των χειλιών σας, το οποίο θα δώσει κρυστάλλινη λάμψη στο χρώμα τους.