Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή στη ζωή σας, είτε γιατί δεν κοιμάστε καλά, είτε γιατί σας διακατέχει το άγχος είτε γιατί «ευθύνεται» το DNA σας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να τους καμουφλάρετε, με βασικό σύμμαχό σας το concealer. Υπάρχει, όμως, ένα ακόμα προϊόν που έχουν πάντα μαζί τους οι makeup artists: ο λόγος για το color corrector, ένα προϊόν βάσης με χρώμα (πράσινο, κίτρινο, ροδακινί ή μοβ), το οποίο εφαρμόζεται κάτω από το concealer και μαζί κάνουν το ιδανικό ντουέτο για τέλειο καμουφλάζ των μαύρων κύκλων.

Τι είναι το color correction

Η λογική του color corrector στηρίζεται στον χρωματικό κύκλο: τα συμπληρωματικά χρώματα (εκείνα δηλαδή που βρίσκονται απέναντι), «εξουδετερώνουν» το ένα το άλλο. Έτσι, εφαρμόζοντας το σωστό color corrector για το χρώμα των μαύρων κύκλων σας, ή της ατέλειας που σας απασχολεί, ουσιαστικά τους εξουδετερώνετε οπτικά. Για παράδειγμα, ένα color corrector σε πράσινο χρώμα θα «εξαφανίσει», για παράδειγμα, τις κοκκινίλες που έχουν τα σπυράκια, καθώς το πράσινο και το κόκκινο είναι συμπληρωματικά χρώματα, δηλαδή βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο στον χρωματικό κύκλο.

Ποιο color corrector χρειάζονται οι μαύροι κύκλοι σας;

Εάν έχουν ένα σκούρο μπλε χρώμα, επιλέξτε ένα color corrector σε ροδακινί,αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ή πορτοκαλί αν είναι σταρένια. Για τους μαύρους κύκλους που τείνουν στο μωβ επιλέξτε ένα κίτρινο color corrector ενώ για τους καφέ μαύρους κύκλους προτιμήστε ένα μωβ corrector.

Πώς θα καμουφλάρετε τέλεια τους μαύρους κύκλους

  • Πρώτα, ενυδατώστε την περιοχή κάτω από τα μάτια εφαρμόζοντας μια κρέμα ματιών. Αν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, θα συνεχίσει να δείχνει κουρασμένο και θαμπό, ανεξάρτητα από το πόσο concealer θα εφαρμόσετε.
  • Σύμφωνα με τον Quinn Murphy, διάσημο makeup artist και οικοδεσπότη του podcast In My Chair, ο καλύτερος τρόπος για να «σβήσετε» τους μαύρους κύκλους είναι να εφαρμόσετε μια απόχρωση του πορτοκαλί. Το μυστικό είναι να εφαρμόζετε το color corrector μόνο σε «σκοτεινά» σημεία, ώστε να αποφύγετε να σας «προδώσει» η παραμικρή υποψία πορτοκαλί στην περιοχή.
  • Πάρτε ένα fluffy πινέλο concealer κι εφαρμόστε το κρεμώδες color corrector στην περιοχή των μαύρων κύκλων. Εφαρμόστε το σε σχήμα «V» (οι κορυφές του «V» να βρίσκονται στην εσωτερική κι εξωτερική γωνία του ματιού σας) και μετά μπλεντάρετε χρησιμοποιώντας το πινέλο του concealer.
  • Συνεχίστε εφαρμόζοντας από πάνω concealer σε απόχρωση κοντά στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας.
  • Εάν η αφυδάτωση επιμένει κάτω από τα μάτια σας, ο Murphy προτείνει να αποφύγετε τις πούδρες. Αν, όμως, η επιδερμίδα σας έχει τάση λιπαρότητας και το foundation συνήθως λιώνει, απλώστε με απαλές κινήσεις μια διάφανη πούδρα.
  • Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα προϊόντων και «χτίστε» σταδιακά την κάλυψη, καθώς οποιαδήποτε υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα.