Ναι, καλά διαβάσατε. Οι ανταύγειες επιστρέφουν δυναμικά φέτος, μόνο που έχουν νέα μορφή και είναι πιο chunky, δηλαδή πιο ογκώδεις, και άρα διαφορετικές από τις κλασικές, λεπτές ανταύγειες. Δύο δεκαετίες μετά τη θραύση που είχαν κάνει, χάρη στην ολοένα και αυξανόμενη αναβίωση της τάσης του Y2K, επέστρεψαν καλύτερες και πιο ανανεωμένες από ποτέ. Ας δούμε, όμως, πώς μπορείτε να τις υιοθετήσετε κι εσείς.

Τι είναι οι «chunky» ανταύγειες;

Οι χοντρές (chunky) ανταύγειες, γνωστές και ως «money piece» ανταύγειες, είναι η νέα hot τάση στα μαλλιά που θα βλέπετε πολύ από εδώ και στο εξής. Σε αντίθεση με τις ανταύγειες της δεκαετίας του ’90, οι οποίες ήταν τόσο παχιές όσο και οι ρίγες της ζέβρας, η εκδοχή του 2024 τις θέλει να πλαισιώνουν το πρόσωπο σαν χαριτωμένες «κορδέλες» και να συνεχίζονται και σε όλο το μήκος των μαλλιών.

Σε ποιες ταιριάζουν

Σύμφωνα με τους hair experts, όλες μπορείτε να δοκιμάσετε τις «chunky» ανταύγειες. Ωστόσο, αν θέλετε ένα έντονο αποτέλεσμα, είναι καλύτερο να έχετε μαλλιά με λίγα και διακριτικά layers. Αν, όμως, σας αρέσει ένα πιο «soft» αποτέλεσμα, οι ανταύγειες αυτές θα λειτουργήσουν τέλεια σε μαλλιά με υφή και κίνηση.

Τα στιλ που μπορείτε να δοκιμάσετε

Sunny blonde 

Μπορεί να αποτελεί έναν συνηθισμένο συνδυασμό, αλλά οι ανταύγειες σε ένα ζεστό, ξανθό χρώμα θα φωτίσουν αμέσως εσάς που είστε μελαχρινές. Επίσης, οι chunky, θα χαρίσουν βάθος και διάσταση στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σας.

Icy blonde

Το «παγωμένο» ξανθό θα δείχνει τέλειο πάνω σε καστανά μαλλιά. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να δημιουργήσει χοντρές ανταύγειες σε μια icy blonde απόχρωση και δείτε το καστανό σας χρώμα να αποκτά διάσταση και να γίνεται πιο ενδιαφέρον.

Blonde highlighted curls

Το να κάνετε ξανθιές ανταύγειες πάνω σε ξανθά μαλλιά ίσως ακούγεται παράδοξο αλλά αυτό είναι που κάνει το συγκεκριμένο combo μοναδικό και απλά υπέροχο. Είναι εύκολο να διατηρηθούν, καθώς δε χρειάζεται να πηγαίνετε συχνά στο κομμωτήριο για φρεσκάρισμα, ενώ θα δημιουργήσουν μια διακριτική κι ευχάριστη αντίθεση στα μαλλιά σας ανανεώνοντάς τα τόσο όσο.

Two-tones

Εάν θέλετε να κάνετε πιο ενδιαφέροντα τα καστανά μαλλιά σας, τι καλύτερο από το να προσθέσετε μερικές ανταύγειες στην απόχρωση της καραμέλας;! Το βασικό σας χρώμα θα φρεσκαριστεί με τον πιο υπέροχο και μοδάτο τρόπο.