Και μόνο στη σκέψη, το eyeliner φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο και περίπλοκο. Κάποιες από εσάς το αποφεύγετε συστηματικά στο μακιγιάζ σας, ακόμη κι αν γνωρίζετε πώς να το κάνετε, ενώ κάποιες άλλες δεν έχετε μπει καν στον κόπο να το δοκιμάσετε, ακριβώς γιατί το αντιμετωπίζετε με «τρόμο».

Κι όμως, δεν είναι τελικά και τόσο «ριψοκίνδυνο» για να γίνει. Απόδειξη αποτελούν οι παρακάτω συμβουλές των makeup experts που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την εφαρμογή του «παιχνιδάκι».

Tips εφαρμογής

  • Επιλέξτε το είδος που σας αρέσει και σας φαίνεται πιο εύκολο να διαχειριστείτε. Για παράδειγμα, ένα eyeliner pencil θα δημιουργήσει μια απαλή, smokey γραμμή. Ένα υγρό eyeliner θα δημιουργήσει μια πιο έντονη γραμμή. Ένα gel μπορεί να δημιουργήσει και τα δύο, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του. Πειραματιστείτε με όλα τα είδη και διαλέξτε αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα.
  • Η λιπαρότητα που βγαίνει πολλές φορές στα βλέφαρα μπορεί να «λιώσει» το eyeliner και να μουτζουρώσει τα μάτια. Για να το αποφύγετε, χρησιμοποιήστε ένα primer για σκιές σε όλο το κινητό βλέφαρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε μια λεπτή στρώση concealer και στη συνέχεια να το σετάρετε με λίγη translucent πούδρα. Εάν, παρόλα αυτά, εξακολουθείτε να παρατηρείτε μουτζούρες στα μάτια, προτιμήστε ένα αδιάβροχο eyeliner.
  • Αντί να σχεδιάζετε ολόκληρη τη γραμμή eyeliner στο μάτι σας με μία μόνο κίνηση, δοκιμάστε να την κάνετε σε τμήματα, να σχεδιάζετε δηλαδή περίπου 1 εκατοστό γραμμής κάθε φορά και να τη συνδέετε με την επόμενη γραμμή 1 εκατοστού καθώς προχωράτε. Ένα άλλο κόλπο είναι να σχηματίσετε μικροσκοπικές κουκκίδες, όσο πιο κοντά μπορείτε στις βλεφαρίδες σας. Έπειτα, ενώστε αυτές τις τελείες, κάνοντας μια παύση κάθε φορά για να βλέπετε πώς βγαίνει το αποτέλεσμα. Δοκιμάστε και τις δύο μεθόδους κι επιλέξτε εκείνη που σας βολεύει πιο πολύ.
  • Όταν φτάσετε στην εξωτερική γωνία του ματιού, τραβήξτε μια γραμμή από εκεί προς τα έξω και προς τα πάνω φτάνοντάς τη μέχρι εκεί που αισθάνεστε πιο ασφαλείς.
  • Βεβαιωθείτε ότι το eyeliner σας ακουμπάει σύρριζα στη γραμμή των βλεφαρίδων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την άκρη του δαχτύλου σας για να ανασηκώσετε απαλά το δέρμα στο κόκκαλο των φρυδιών σας και βάψτε τις ρίζες των βλεφαρίδων σας, για να γεμίσετε τυχόν κενά και η γραμμή σας να είναι ομοιόμορφη.
  • Μην ξεχνάτε να βάφετε και την άνω waterline των ματιών σας, για να τα καθορίσετε και να κάνετε πιο έντονο το βλέμμα σας. Top tip: Για αυτήν τη δουλειά, καλό είναι  να χρησιμοποιήσετε ένα pencil eyeliner, το οποίο θα είναι καλά ξυσμένο. Επίσης, αποφύγετε τα μολύβια που έχουν στεγνώσει και δε «γλιστρούν» εύκολα.
  • Αντί να ολοκληρώσετε το ένα μάτι και μετά να προχωρήσετε στο επόμενο, μπορείτε να σχηματίζετε το eyeliner και στις δύο πλευρές ταυτόχρονα, για να βγει συμμετρικό.
  • Εάν λερωθείτε – πράγμα πολύ φυσιολογικό ειδικά εάν είστε αρχάριες – πάρτε μια μπατονέτα, την οποία θα έχετε βουτήξει σε νερό micellar και «σβήστε» προσεκτικά τις μουτζούρες που μπορεί να δημιουργήθηκαν.
  • Φιξάρετε τη γραμμή eyeliner. Αν εφαρμόσετε από πάνω της μια σκιά ματιών, το eyeliner θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Απλώς φροντίστε να είναι στο ίδιο ακριβώς χρώμα με το eyeliner. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για σκιές ματιών για να το απλώσετε ακριβώς πάνω στη γραμμή και να μην ξεφύγετε από αυτήν.

4 eyeliner looks που μαγνητίζουν τα βλέμματα

Φυσικό look

Μπορεί να έχουμε συνδυάσει το eyeliner με πιο «δραματικά» eye looks, όμως μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να αναδείξετε το βλέμμα σας ακόμα και σε ένα φυσικό μακιγιάζ. Εφαρμόστε τη μέθοδο με τις κουκκίδες κατά μήκος της επάνω εξωτερικής γραμμής των βλεφαρίδων ενώνοντάς τες προσεκτικά.

Μετά την ένωση των κουκκίδων, εφαρμόστε μια στρώση μάσκαρα και δείτε πώς φαίνεστε σε αυτήν τη φάση. Η βασική ιδέα είναι τα μάτια σας να είναι πιο διακριτά και όχι πολύ έντονα βαμμένα, καθώς θέλουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Εύκολα smokey eyes

Εφαρμόστε το eyeliner με τη μέθοδο που ακολουθήσατε στο παραπάνω look. Στη συνέχεια, πάρτε ένα μολύβι ή σκιά στο ίδιο χρώμα με το eyeliner και βάψτε ελάχιστα την αρχική γραμμή eyeliner που δημιουργήσατε, ξεκινώντας από την εξωτερική επάνω γραμμή των βλεφαρίδων, για να την τονίσετε.

Με ένα πινέλο ματιών κάντε προσεκτικά blending σιγά σιγά στη γραμμή – όπου βάλατε μολύβι ή σκιά -με κινήσεις προς τα πάνω και προς τα έξω, σαν να «μουτζουρώνετε» το σημείο. Εάν θέλετε να κάνετε πιο έντονα τα μάτια σας, συνεχίστε να προσθέτετε χρώμα πάνω στο eyeliner με το μολύβι ή τη σκιά και να μπλεντάρετε με τον ίδιο τρόπο.

Σε στιλ Sophia Loren

Ξεκινήστε όπως στο φυσικό look που περιγράψαμε πιο παραπάνω και «χτίστε» από εκεί το υπόλοιπο look σας. Προσθέστε λίγη παραπάνω μάσκαρα μετά τη γραμμή που φτιάξατε με το eyeliner.

Επικεντρωθείτε στην επάνω εξωτερική γραμμή των βλεφαρίδων σας κάνοντας τη γραμμή του eyeliner εκεί λίγο πιο παχιά και τραβώντας την προς τα έξω και προς τα πάνω καθώς περνάτε από το τέλος των βλεφαρίδων σας.

Το στιλ αυτό αφορά περισσότερο το πάχος και λιγότερο το μήκος της γραμμής, για να πετύχετε ακριβώς εκείνο το χαρακτηριστικό μακιγιάζ της Sophia Loren. Για αυτήν την εμφάνιση επιλέξτε καλύτερα ένα στυλό eyeliner ή κάποιο σε υγρή μορφή, αλλά μπορεί να γίνει εξίσου καλά και με μολύβι ματιών.

Σε στιλ Edie Sedgewick

Ξεκινήστε να δημιουργείτε τη γραμμή με τη μέθοδο των κουκκίδων. Συνεχίστε τη διαδικασία γύρω από τα μάτια σας, ενώ επιμείνετε περισσότερο στην άνω εξωτερική γραμμή των βλεφαρίδων σας, για να βγει πιο έντονο το αποτέλεσμα εκεί.

Για ένα αυθεντικό Edie Sedgewick look προτιμήστε καλύτερα στυλό, τζελ ή υγρό eyeliner, ενώ για ένα πιο smokey αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε μολύβι ματιών ή και σκιά.