Αυτήν τη σεζόν όλα έχουν να κάνουν με τον πειραματισμό στο μακιγιάζ. Μπορείτε να συνδυάσετε το χρώμα των χειλιών σας με ένα κομψό cat-eye look, βαμμένες βλεφαρίδες που «ξυπνούν» αμέσως το βλέμμα κι ελαφρώς μουτζουρωμένα μάτια. Ή απλά βάψτε μόνο τα χείλη σας και αφήστε το υπόλοιπο πρόσωπο «γυμνό». Είτε ακολουθήσετε τη «less is more» αισθητική είτε θελήσετε να αναδείξετε την πιο σέξι πλευρά σας, τα παρακάτω τρία στιλ μακιγιάζ είναι φρέσκα και πανεύκολα και θα φέρουν την… άνοιξη στις εμφανίσεις σας.

Τα 3 makeup looks που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε:

Ατημέλητο glam

Η διάθεση εδώ είναι πιο «μουντή» και πλησιάζει λίγο στη δεκαετία του ’90. Ξεκινήστε με concealer στις περιοχές που το χρειάζεστε και κάντε πολύ καλό blend. Μάλιστα, μπορείτε να αρκεστείτε μόνο σε αυτό εάν δείτε πως τελικά δε χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη -άλλωστε την άνοιξη θέλουμε να είμαστε πιο φρέσκες στο πρόσωπο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να «φορτώνουμε» το δέρμα με πολλά προϊόντα. Καλοσχηματίστε τα φρύδια σας, απλώστε ένα ροδαλό χρώμα στα χείλη, ενώ για τα μάτια επιλέξτε πιο γήινους τόνους με shimmer φινίρισμα (ροδακινί, βυσσινί, taupe ή μπεζ). Τονίστε τα μάτια σας με ένα khol eyeliner και μπλεντάρετε με τα δάχτυλά σας για να έχετε ένα «μουτζουρωμένο» εφέ. Για σούπερ λαμπερό δέρμα, απλώστε highlighter στη γέφυρα της μύτης, τις εσωτερικές γωνίες των ματιών και στα ζυγωματικά.

Κλασική ομορφιά

Είτε πηγαίνετε σε ένα δείπνο με ένα slip φόρεμα που «γλιστράει» στο σώμα σας είτε επιλέξατε ξεθωριασμένο τζιν, ελάχιστα βαμμένες βλεφαρίδες και διακριτικό χρώμα στα χείλη για την κυριακάτικη βόλτα σας, η εμφάνισή σας θα είναι απόλυτα κομψή και φρέσκια. Εφαρμόστε ένα foundation που χαρίζει dewy φινίρισμα στο δέρμα, για να δείχνει πιο φυσικό και λαμπερό. Απλώστε ψηλά στα ζυγωματικά ένα κρεμώδες κοραλλί ρουζ, ενώ για τα μάτια προτιμήστε μια λεπτή γραμμή eyeliner, μάσκαρα για μήκος και ολοκληρώστε με ένα lip balm με χρώμα. Top tip: Για να κάνετε το cat-eye σας να διαρκέσει, εφαρμόστε πολύ λίγη διάφανη πούδρα πάνω από τη γραμμή eyeliner.

Sleek μινιμαλισμός

Για μια αβίαστα «ζωντανή» επιδερμίδα που είναι σαν να μην έχει ίχνος μακιγιάζ πάνω της, πείτε ναι στις απαλές αποχρώσεις στα μάγουλα, τα χείλη ή οπουδήποτε αλλού θέλετε να προσθέσετε μια νότα ζεστασιάς. Εφαρμόστε ένα κρεμώδες ροζ ρουζ στα μήλα του προσώπου σας (χαμογελάστε για να τα βρείτε εύκολα) ή στα χείλη ή και στο κόκκαλο των φρυδιών ως σκιά. Σχηματίστε τα φρύδια σας με ένα μολύβι φρυδιών και ολοκληρώστε με μάσκαρα για όγκο και μήκος. Bonus tip: Εφαρμόστε πρώτα τα προϊόντα με χρώμα και μπορεί να μη χρειαστείτε καν foundation ή concealer -ή τουλάχιστον θα βάλετε πολύ λιγότερο. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας, για να πετύχετε πιο φυσικό φινίρισμα.