Τα slick back μαλλιά κέρδισαν για πρώτη φορά δημοτικότητα τη δεκαετία του 1920, αλλά πλέον έχουν αναζωπυρωθεί λόγω της ευελιξίας τους και της «clean girl» τάσης που επικρατεί. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο χτένισμα, όπου τα μαλλιά δείχνουν σούπερ chic, ενώ είναι ιδανικό για τις bad hair days. Τα slick back μαλλιά έχουν πολλές εκδοχές, τις δημοφιλέστερες από τις οποίες θα δείτε παρακάτω. Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο και χαρίστε μια αριστοκρατική πινελιά στο στιλ σας.

Όλα τα μαλλιά πίσω

  • Ξεκινήστε με καθαρά, νωπά μαλλιά. Προετοιμάστε τα με ένα balm για λείανση, για να αποφύγετε το φριζάρισμα, και στεγνώστε με μια στρογγυλή βούρτσα. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών, ίσως είναι καλύτερο να συνεχίσετε με ένα σίδερο ισιώματος μετά το στέγνωμα για ένα πιο λείο αποτέλεσμα.
  • Απλώστε μια κρέμα λάμψης από τη ρίζα μέχρι τη μέση των μαλλιών σας. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα και λίγη λακ, βουρτσίστε όλα τα μαλλιά προς τα πίσω. Top tip: Χρησιμοποιήστε hair clips για να τα κρατάτε στη θέση τους.
  • Μόλις τοποθετηθούν τα μαλλιά εκεί ακριβώς που θέλετε, ψεκάστε τα γενναιόδωρα με λακ, εστιάζοντας στις ρίζες και στη μέση των μαλλιών. Περιμένετε ένα λεπτό και αφαιρέστε τα clips.

Αλογοουρά

  • Αποφασίστε αν θέλετε χωρίστρα ή όχι για την αλογοουρά σας, καθώς οι χωρίστρες -ειδικά αυτή στο πλάι- είναι in φέτος. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πίσω σε τμήματα, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν για κράτημα. Μόλις είναι όλα τα μαλλιά πίσω, πιάστε τα με ένα λαστιχάκι -εάν έχετε πυκνά μαλλιά, χρησιμοποιήστε δύο λαστιχάκια για περισσότερη σταθερότητα.
  • Ψεκάστε με λακ μικρές τριχούλες που πετάνε ή baby hair που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος των μαλλιών. Χρησιμοποιήστε μια λεπτή χτένα, την οποία προηγουμένως θα έχετε ψεκάσει με λακ, για να «τιθασεύσετε» αυτές τις τριχούλες. Extra tip: Η Brandie Devillier, Hair Color Sales/Education Partner για την Aveda Hair Color Purefessional και platform educator του Aveda Arts & Sciences Institute, προτείνει να πάρετε ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα, να ψεκάσετε λίγη λακ πάνω του και να δουλέψετε τις baby hair που πέφτουν στο πρόσωπο δίνοντάς τους το σχήμα που θέλετε, όπως να τις κάνετε κυματιστές, κάτι που βλέπουμε σε πολλές celebrities στο εξωτερικό. Ολοκληρώστε με έξτρα λακ και είστε έτοιμες.
  • Εάν θέλετε να πάτε το χτένισμά σας στο επόμενο επίπεδο, μπορείτε να προσθέσετε αξεσουάρ μαλλιών της αρεσκείας σας. Φιόγκοι κι εντυπωσιακά τσιμπιδάκια είναι κάποιες από τις επιλογές σας.

Bun

  • Εφαρμόστε ένα θερμοπροστατευτικό έλαιο (εκτός από την προστασία από τη θερμότητα, το έλαιο μαλλιών θα προσθέσει λίγη επιπλέον λάμψη) και ισιώστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι και μια βούρτσα. Μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά περάσματα με το σίδερο ισιώματος, για να σιγουρευτείτε ότι θα έχετε ένα λείο αποτέλεσμα. Εάν τα μαλλιά σας είναι μέρες άλουστα, παραλείψτε αυτό το βήμα, καθώς η προσθήκη ελαίου μπορεί να τα κάνει να φαίνονται λιπαρά. Εάν συμβαίνει αυτό, ψεκάστε απλώς λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες σας για να απορροφηθεί η λιπαρότητα.
  • Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, αρχίστε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας προς τα πίσω. Βάλτε λίγη ποσότητα από μια κρέμα λάμψης στα χέρια σας και απλώστε τη στα μαλλιά, για να «τιθασεύσετε» τις τριχούλες που πετάνε.
  • Πιάστε τα μαλλιά σας σε μια κανονική αλογοουρά και στερεώστε τη με ένα λαστιχάκι.
  • Τυλίξτε τα μαλλιά σας γύρω από τη βάση της αλογοουράς για να δημιουργηθεί ένας κότσος και στερεώστε τον με τσιμπιδάκια.
  • Χρησιμοποιώντας μια μικρή χτένα την οποία θα έχετε ψεκάσει με λακ, «στρώστε» τις τρίχες που πετάνε για ένα απόλυτα λείο αποτέλεσμα.

Μισά πάνω-μισά κάτω

  • Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα τζελ ή κρέμας styling στο επάνω μισό μέρος των μαλλιών σας.
  • Βουρτσίστε αυτό το μέρος μαλλιών προς τα πίσω και πιάστε το σε μια μικρή αλογοουρά.
  • Στο άλλο κάτω μισό των μαλλιών σας μπορείτε να κάνετε μπούκλες ή να εφαρμόσετε ένα σπρέι υφής για να χαρίσετε λίγη κίνηση και όγκο. Ολοκληρώστε με λακ και είστε έτοιμες να λάμψετε.