Τα finger waves αποτελούν ένα κλασικό χτένισμα. Πριν σας αποκαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να τα πετύχετε μόνες σας, ας κάνουμε ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας: Τα finger waves αποτελούν συνώνυμο της δεκαετίας του ’20 με πολλές κυρίες της εποχής, όπως η διάσημη τραγουδίστρια και χορεύτρια Josephine Baker, να τα επιλέγουν. Το στιλ παρέμεινε δημοφιλές μέχρι τη δεκαετία του ’30 και αργότερα επανεμφανίστηκε στη δεκαετία του ’90, με σταρ όπως η Missy Elliott, η Lil’ Kim, η Halle Berry και η Nia Long να προτιμούν το κομψό χτένισμα τόσο στις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί όσο και σε μουσικά βίντεο, αλλά και στη μεγάλη οθόνη. Τώρα που γνωρίζετε το ιστορικό πλαίσιο, ας δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτήν την εμφάνιση στο σπίτι. Ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να εξασκήσετε την τεχνική σας, αλλά πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρετε σε χρόνο dt.

Top tip: Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε σχετικά με αυτό το στιλ χτενίσματος είναι ότι συνήθως λειτουργεί καλύτερα σε μαλλιά που είναι ελαφρώς σγουρά και το styling είναι πιο εύκολο, αλλά και σε ίσια κουρεμένα μαλλιά χωρίς layers. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις στους κανόνες.

Πώς θα πετύχετε τα finger waves σε 5 βήματα

Βήμα 1ο

Λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την καλύτερη βάση για να πετύχετε εύκολα αυτό το χτένισμα.

Βήμα 2ο

Η μους είναι το ιδανικό προϊόν όταν έχετε να κάνετε «γλυπτική» πάνω στα μαλλιά σας. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε και τζελ, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει εξίσου βοηθητικά για τα finger waves. Αρχικά, εφαρμόστε σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών σας μια γενναιόδωρη στρώση από μους, έτσι ώστε να μπορείτε να διαμορφώσετε πιο εύκολα τα κύματα -μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε κι άλλη ποσότητα καθώς προχωράτε με το χτένισμα. Κάντε χωρίστρα είτε στο κέντρο είτε στο πλάι και είστε έτοιμες να «δουλέψετε» το χτένισμά σας.

Βήμα 3ο

Ξεκινήστε από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού πιάνοντας αρχικά μια μεγάλη τούφα. Αρχίστε πιάστε την τούφα λίγο πιο κάτω από τη ρίζα και πηγαίνετέ τη ελαφρώς προς τα πάνω και προς τα πίσω στα μαλλιά σχηματίζοντας μια μικρή καμπύλη που θα μοιάζει σαν πλάγιο U, με το κάτω μέρος του U να ακουμπάει στο μέτωπο. Στο σημείο που ολοκληρώνεται η καμπύλη βάλτε ένα ή δύο δάχτυλα του αριστερού χεριού για να στερεώσετε την «αυλάκωση» που θέλουμε να δημιουργηθεί εκεί, και από εκεί φέρτε την τούφα με τα δάχτυλα από το δεξί χέρι πάλι προς τα κάτω και προς το μέτωπο σχηματίζοντας έτσι ένα μικρό S στο πάνω μέρος της τούφας.

Βήμα 4ο

Συνεχίστε κάνοντας τις ίδιες κινήσεις ξεκινώντας από το σημείο που τελειώσατε το προηγούμενο S. Όταν φτάσετε στο τέλος της τούφας, προχωρήστε στην επόμενη δημιουργώντας κυματισμούς σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών. Καλό είναι να πιάνετε μεγάλες τούφες μαλλιών κάθε φορά, για να ολοκληρώσετε πιο γρήγορα το χτένισμά σας και να έχετε ένα πιο ομοιόμορφο και «πλούσιο» αποτέλεσμα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να «κολλάτε» τα κύματά σας στο δέρμα του κεφαλιού σας και η μους θα σας βοηθήσει σε αυτό, ακριβώς γιατί είναι κολλώδης.

Βήμα 5ο

Τελευταίο και πολύ σημαντικό βήμα είναι να φιξάρετε το χτένισμά σας για να μη φριζάρουν τα μαλλιά μετά από ώρες. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν από μόνα τους ή να τα στεγνώσετε με πιστολάκι -που είναι και ο προτιμότερος τρόπος. Εάν πρόκειται να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν από μόνα τους, γιατί δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε θερμότητα, φορέστε ένα μεταξωτό μαντήλι, το οποίο θα «ασφαλίσει» το χτένισμα για να μη χαλάσει όσο περιμένετε. Αν σκοπεύετε να στεγνώσετε με πιστολάκι, όμως, τυλίξτε όσο πιο απαλά γίνεται τους κυματισμούς γύρω από το κεφάλι σας για να μη χάσουν το σχήμα τους και στεγνώστε -δε χρειάζεται να τους στερεώσετε με κάποιο κλάμερ, αφού με την τόση ποσότητα μους που έχουν θα «καθίσουν» στη θέση τους.