Πόσες φορές σας έχει τύχει να πρέπει να παρευρεθείτε σε μια επίσημη εκδήλωση ή να έχετε ένα σημαντικό ραντεβού αλλά να περνάτε μια bad hair day με αποτέλεσμα να σας πιάνει πανικός για την εμφάνισή σας;  Την επόμενη φορά που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο… έκτακτο περιστατικό, θα ξέρετε ακριβώς πώς θα βγείτε από τη δύσκολη θέση αφού υπάρχουν χτενίσματα που «καμουφλάρουν» τέλεια την ελαφριά λιπαρότητα των μαλλιών -συγκεντρώσαμε εδώ για εσάς έξι τέτοια χτενίσματα, εύκολα και κομψά.

Baby braids

Εάν παρατηρείτε συνήθως λιπαρότητα στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σας, τότε αυτό το χτένισμα είναι για εσάς. Τα baby braids είναι αυτό που λέει και η λέξη: μικροσκοπικά πλεξουδάκια που γίνονται με τις μπροστινές τούφες και πέφτουν χαριτωμένα στο πρόσωπο. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και κομψή λύση, που μας γυρνάει πίσω στη δεκαετία του ’90, και πηγαίνει σε όλες.

Slick-back σινιόν

Η Hailey Bieber αποδεικνύει κάθε φορά ότι το slick-back σινιόν είναι η επιτομή της κομψότητας. Επίσης, είναι το τέλειο χτένισμα για να κάνετε στις bad hair days σας, ενώ ταυτόχρονα είναι και πανεύκολο για να δημιουργηθεί. Εφαρμόστε στα μαλλιά σας gel ή μους και χτενίστε τα όλα προς τα πίσω. Πιάστε τα μαλλιά σας σε ένα χαμηλό σινιόν, περίπου στο ύψος του αυχένα, και στερεώστε τον με τσιμπιδάκια στο χρώμα των μαλλιών σας, για να μη φαίνονται. Στρώστε με μια λεπτή χτένα τυχόν baby hair που μπορεί να πετάνε, ψεκάστε με λακ για δυνατό κράτημα και είστε έτοιμες.

Wet look

Το wet look είναι από τα πιο σέξι και διαχρονικά χτενίσματα που θα συναντήσετε, ενώ ο βαθμός δυσκολίας του είναι… μηδέν. Απλώς πάρτε λίγο gel στα χέρια σας και απλώστε το στα μαλλιά πηγαίνοντάς τα προς τα πίσω. Αυτό ήταν! Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά θα έχετε ένα υπέροχο χτένισμα και κανείς δε θα ξέρει ότι βρίσκεστε σε bad hair day.

Messy bun

Είναι, αναμφίβολα, το χτένισμα που όλες έχουμε κάνει αρκετές φορές στη ζωή μας, αφού είναι ιδιαίτερα εύκολο. Πιάστε τα μαλλιά σας σε ένα ψηλό σινιόν και στερεώστε το με ένα scrunchie. Δε χρειάζεται να είναι τέλειο το σινιόν σας, γιατί αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι ένα messy αποτέλεσμα. Τελειώνοντας, μπορείτε ακόμη και να «τραβήξετε» προσεκτικά μερικές λεπτές τούφες από τα μαλλιά σας που θα πέφτουν χαλαρά στο πρόσωπο για να πετύχετε ένα ακόμη πιο ατημέλητο look.

Sleek αλογοουρά

Η sleek αλογοουρά ακολουθεί περίπου την ίδια φιλοσοφία με το slick-back bun και είναι το ίδιο κομψή. Μη χρησιμοποιήσετε πολύ gel καθώς η λιπαρότητα που υπάρχει ήδη στα μαλλιά θα βοηθήσει πολύ σε αυτό το χτένισμα. Πιάστε την αλογοουρά σας και στη συνέχεια στρώστε με μια χτένα ή και με τα χέρια σας όσες φύτρες μπορεί να πετάνε για να έχετε ένα τελείως sleek αποτέλεσμα.

Μισά πάνω-μισά κάτω

Ένα ακόμη χτένισμα που μπορείτε να δοκιμάσετε στις bad hair days σας είναι τα μισά πάνω- μισά κάτω μαλλιά. Χωρίστε τα μαλλιά σε δύο τμήματα, ένα που θα αποτελείται από τα μαλλιά που υπάρχουν στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και άλλο ένα που θα αποτελείται από τα μαλλιά που βρίσκονται πίσω. Πιάστε το μπροστινό τμήμα μαλλιών σε μια ψηλή αλογοουρά και αφήστε τα υπόλοιπα μαλλιά να πέφτουν ανέμελα στην πλάτη σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε χαλαρούς κυματισμούς για ένα πιο beach-like αποτέλεσμα.