Μπορεί ο έρωτας της ζωής σας να σας απέρριψε επειδή δεν ταιριάζετε στα ζώδια;

Υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν τα ζώδια κάθε μέρα, γνωρίζουν καλά τον αστρολογικό τους χάρτη και πορεύονται στη ζωή με βάση τις όψεις των πλανητών. Μάλιστα, έρευνα που έγινε από εφαρμογή γνωριμιών στην Αυστραλία έδειξε ότι το 42% των χρηστών αφήνουν την αστρολογία να καθοδηγήσει την ερωτική τους ζωή.

Σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι η συμβατότητα των ζωδίων είναι σημαντική στην εύρεση συντρόφου, ενώ το 30% της Gen Ζ παραδέχεται ότι τσεκάρει το ζώδιο του ραντεβού τους πριν κάνουν «swipe right» και συναντηθούν από κοντά.

Η μελέτη έδειξε, επίσης, ότι οι Λέοντες ήταν πιο πιθανό να επιδεικνύουν και να υπερηφανεύονται για το ζώδιο τους, αν και οι Παρθένοι, οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί είχαν περισσότερα «likes».

Παρά το γεγονός ότι η αστρολογία και τα ζώδια συχνά θεωρούνται γυναικεία υπόθεση, η ερευνητική ομάδα παρατήρησε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών συμπεριλάμβαναν το ζώδιό τους στις πληροφορίες για τον εαυτό τους.

Ανεξάρτητα από το αν κάποιος πιστεύει στην αστρολογία ή όχι, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καταλάβει πολλά από το τι θέλει το ραντεβού του και πώς να ανταποκριθεί σε αυτό, για να δημιουργήσει πιο ουσιαστικές σχέσεις με αυτό το άτομο – όποιο κι αν είναι το ζώδιό του.

Επιπλέον, οι ειδικοί της εφαρμογής υποστηρίζουν ότι τα ζώδια είναι η τέλεια αφορμή για να ανοίξει κανείς συζήτηση.

Προσοχή με το φλερτ στο διαδίκτυο

Το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να προκύψει μια γνωριμία διαδικτυακά σχετίζεται άμεσα με το είδος της κοινωνικής σχέσης που επιθυμεί το άτομο να αναπτύξει. Για παράδειγμα, σε εφαρμογές γνωριμιών υπάρχει η δυνατότητα να καθορίσει κάποιος τι αναζητά στις γνωριμίες του με άλλα άτομα.

Μπορεί να επιλέξει εάν αναζητά επαφή με άλλα άτομα για την ανάπτυξη σεξουαλικών σχέσεων, μιας γνωριμίας με την προοπτική της εξέλιξης σε σχέση ή αν αναζητά φίλους.

Μπορούμε όμως να γνωρίζουμε αν ερχόμαστε σε επαφή με αυτό που είναι ο συνομιλητής μας ή με αυτό που θα ήθελε να είναι;

Ο έλεγχος των πληροφοριών που μοιραζόμαστε και η ανωνυμία αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία της διαδικτυακής επικοινωνίας γι’ αυτό και συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά που μοιραζόμαστε.