Μια από τις πιο απολαυστικές στιγμές στην ιεροτελεστία ενός spa pedicure είναι η θεραπεία ποδιών. Μάλιστα, υπάρχουν treatments που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι και να προσφέρετε στα πόδια σας φροντίδα πολλών αστέρων -εύκολα και budget friendly!  Συγκεντρώσαμε 3 πανεύκολες DIY «συνταγές» για θρέψη κι ενυδάτωση των ποδιών και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες των ποδιών σας, να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας στην κουζίνα για να την ετοιμάσετε και να χαλαρώσετε όσο τα συστατικά της περιποιούνται την επιδερμίδα σας.

#1

Για θρέψη

Υλικά:

  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 1 λιωμένη μπανάνα
  • 3-4 κ. σ. γάλα
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 5 κ. σ ελαιόλαδο

Το γαλακτικό οξύ είναι ένα ήπιο χημικό απολεπιστικό συστατικό που προέρχεται από το γάλα κι έχει φοβερές απολεπιστικές κι ενυδατικές ιδιότητες. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστατικά θα ενυδατώσει στο μέγιστο το ευαίσθητο και ξηρό δέρμα, ενώ θα περιορίσει τυχόν ερεθισμούς. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σας, απλώστε μια πλούσια στρώση στα πόδια σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ένα απαλό καθαριστικό σώματος. Σκουπίστε ταμποναριστά τα πόδια σας με μια ζεστή πετσέτα και είστε έτοιμες.

#2

Κατά της ξηρότητας

Υλικά:

  • 1 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • 1/4 κ. γλ. κουρκουμάς
  • μισή κ. γλ. καφές

Αν θέλετε μαζί με τη θεραπεία σας να κάνετε και απολέπιση στα πόδια, θα χρειαστεί να προσθέσετε στο μείγμα σας απολεπιστικά συστατικά. Σε αυτήν τη συνταγή, αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνουν ο καφές, ο κουρκουμάς και ο χυμός λεμονιού που, όταν συνδυάζονται, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Ξεκινήστε να φτιάχνετε τη θεραπεία σας ρίχνοντας πρώτα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ -τον κουρκουμά και τον καφέ- και στη συνέχεια προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Πριν απλώσετε το μείγμα στα πόδια σας, μουλιάστε τα πρώτα σε ζεστό νερό για έως και 10 λεπτά για να μαλακώσετε το «νεκρό» δέρμα κι έτσι να απομακρυνθεί πιο εύκολα. Έπειτα, κάντε μασάζ στα πόδια με τη θεραπεία για όσο χρόνο θέλετε και ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό.

#3

Για απολέπιση & ξεκούραση

Υλικά:

  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/8 κούπας μέλι
  • 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Αναμειγνύοντας τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, το μέλι και το αιθέριο έλαιο λεβάντας, θα πάρετε ένα εξαιρετικό scrub για τα πόδια, το οποίο όμως θα τα ενυδατώσει και θα τα κρατήσει σούπερ απαλά. Όπως και με την παραπάνω συνταγή, ξεκινήστε να φτιάχνετε το μείγμα βάζοντας τα ξηρά συστατικά σας, δηλαδή τη ζάχαρη, σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε το μέλι, το ελαιόλαδο και το αιθέριο έλαιο μέσα στη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το ενυδατικό scrub, μουλιάστε πρώτα τα πόδια σας σε ζεστό νερό για έως και 10 λεπτά και μετά κάντε μασάζ με το scrub στα πόδια σας. Ξεπλύνετε με νερό και υποδεχθείτε τα πιο απαλά πόδια που είχατε ποτέ.

*Safety tip: Όταν φτιάχνουμε DIY μάσκες στο σπίτι τις δοκιμάζουμε πρώτα σε ένα σημείο του δέρματός μας, π.χ. στο χέρι για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε αλλεργία σε κάποιο συστατικό.