Γνωστός για τα εντυπωσιακά makeup looks που δημιουργεί στη Beyonce, αλλά και σε άλλες A-list celebrities, όπως οι Rosie Huntington-Whiteley, Zendaya και Naomi Campbell, ο Sir John ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει glam-glow μακιγιάζ. Πρόσφατα, μοιράστηκε τα μυστικά του κι εμείς σας τα μεταφέρουμε για να αποκτήσετε κι εσείς χολιγουντιανή λάμψη στα επόμενα makeup looks σας.

#1

Εφαρμόστε το foundation σε νωπό δέρμα

«Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ, αρχίστε να απλώνετε το foundation. Σκοπός είναι το δέρμα σας να είναι ακόμα ελαφρώς νωπό από την ενυδατική κρέμα που εφαρμόσατε προηγουμένως» αποκαλύπτει ο διάσημος makeup artist. Με αυτόν τον τρόπο, το foundation θα αναμειχθεί με την ενυδατική. Μόλις απορροφηθούν όλα θα αποκτήσετε ένα απόλυτα natural αποτέλεσμα, σαν δεύτερο δέρμα.

#2

Φιξάρετε το concealer

Σύμφωνα με τον Sir John, το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι τόσο λεπτό που είναι σχεδόν διάφανο. Γι’ αυτό μη χρησιμοποιείτε pressed powder για να σταθεροποιήσετε το concealer σας –είναι πολύ βαριά και θα «στεγνώσει» την περιοχή κάτω από τα μάτια. Φιξάρετε το concealer με μια loose powder, που είναι πολύ πιο ανάλαφρη.

#3

Κάντε ματ τη ζώνη Τ

Σύμφωνα με τον διάσημο makeup artist, όσο μεγαλώνουμε πρέπει να επιλέγουμε στρατηγικά τα σημεία του προσώπου που θα έχουν λάμψη. «Η ζώνη από την κόρη του ματιού μέχρι τα αυτιά σας, δηλαδή τα ζυγωματικά, είναι μια πραγματικά καλή περιοχή για λίγη λάμψη. Από την κόρη του ματιού μέχρι το κέντρο του προσώπου σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πιο ματ υφές» τονίζει. Για να κάνετε ματ αυτό το σημείο, απλώστε ελάχιστη πούδρα στη ζώνη Τ. Εκεί συνήθως βγαίνει λιπαρότητα μετά από ώρες.

#4

Πείτε ναι στο layering των προϊόντων μακιγιάζ

«Πάντα συνδυάζω κρεμώδεις φόρμουλες με προϊόντα σε μορφή πούδρας για να εξασφαλίσω διάρκεια στο μακιγιάζ. Θα χρησιμοποιήσω ένα μολύβι φρυδιών και μετά θα το σετάρω με μια σκιά. Αν χρησιμοποιήσω κρεμώδες ρουζ, θα το φιξάρω με λίγο ρουζ σε μορφή πούδρας. Αυτή η δυαδικότητα θα σας χαρίσει μια καλή βάση, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε την ελάχιστη ποσότητα από το κάθε προϊόν» αναφέρει ο Sir john.

Όσον αφορά το bronzer, ο ίδιος επιλέγει να χρησιμοποιεί κρεμώδες foundation σε μορφή στικ. «Προτιμήστε ένα που είναι πιο σκούρο και πιο ζεστό από τον τόνο της επιδερμίδας σας. Απλώστε το με ένα μεγάλο, fluffy πινέλο. Ξεκινήστε από τη γραμμή των μαλλιών, προσθέστε λίγο στα ζυγωματικά, τη γέφυρα της μύτης και κάτω από τη γραμμή του πηγουνιού – μια πραγματικά σημαντική περιοχή που συχνά παραμελείται. Είναι ένας όμορφος τρόπος για να σας χαρίσετε μπρονζέ λάμψη. Μη φοβάστε να το σετάρετε και με ένα bronzer σε μορφή πούδρας» προσθέτει.

#5

Εφαρμόστε το μακιγιάζ προς τη σωστή κατεύθυνση

«Όταν πρόκειται για το foundation, το bronzer ή το ρουζ, καλό είναι να ξεκινήσετε από πιο μακριά από το κέντρο του προσώπου και να φέρετε τα πάντα προς το εσωτερικό του προσώπου για να πετύχετε μια πιο φυσική εμφάνιση» αποκαλύπτει ο διάσημος makeup artist.

Όσον αφορά το ρουζ, ξεκινήστε από τα μήλα του προσώπου ή πιο μακριά και μετά φέρτε το ρουζ προς τα μέσα. Όταν πρόκειται για το bronzer, «δουλέψτε» το στους κροτάφους και μετά φέρτε το πιο μέσα στο πρόσωπο. Μπορείτε, μάλιστα, να σκουπίσετε το πινέλο σας στο πίσω μέρος του χεριού σας, για να πάρετε την περίσσια ποσότητα προϊόντος και να μειώσετε την ένταση του χρώματος.

#6

Απλώστε το ρουζ στρατηγικά

«Μου αρέσει να «δουλεύω» ένα κρεμώδες ρουζ στο πίσω μέρος του χεριού μου, ώστε να μη βάλω πολύ χρώμα στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, ζητώ από τους πελάτες μου να χαμογελάσουν. Όπου βλέπω ότι σχηματίζονται τα μήλα του προσώπου τους εκεί θα τοποθετήσω το ρουζ. Είναι γνωστό ότι παίρνω λίγο ρουζ -είτε σε μορφή πούδρας είτε κρεμώδες- και ταμπονάρω λίγο στους κροτάφους ή στο μέτωπο, κάτι που θυμίζει πολύ το μακιγιάζ των Bianca Jagger, Jerry Hall και Grace Jones στη δεκαετία του ’70» αναφέρει ο Sir John.

Μόλις ολοκληρώσετε με τα μάτια σας, πάρτε ένα ματ ρουζ σε μορφή πούδρας σε ροζ ή ροδακινί χρώμα και ταμπονάρετε λίγο από αυτό στην πτυχή (crease) των βλεφάρων με ένα fluffy πινέλο για σκιές ματιών -αυτό θα «ζεστάνει» το βλέμμα. Ό,τι έχει περισσέψει στο πινέλο σας απλώστε το ταμποναριστά στο ντεκολτέ, ακριβώς εκεί που είναι η κλείδα σας, για ένα sexy αποτέλεσμα.

#7

Δημιουργήστε blur εφέ στο κραγιόν

«Η makeup artist Katie Jane Hughes μου δίδαξε αυτό το υπέροχο tip για το μακιγιάζ των χειλιών. Αφού βάλετε το κραγιόν σας, πάρτε ένα απαλό πινέλο χειλιών και «βουρτσίστε» ελαφρά το πάνω μέρος του άνω χείλους σας, για να πετύχετε ένα blur εφέ στο σημείο» αποκαλύπτει ο δημοφιλής makeup artist. Αυτό το κόλπο θα κάνει τα χείλη σας να μοιάζουν πιο μεγάλα και «ζουμερά» χωρίς όμως να είναι υπερβολικά -σαν να έχετε φιλήσει κάποιον.