Οι φετινές καλοκαιρινές τάσεις στα χρώματα των μαλλιών μας διδάσκουν ένα πολύ σημαντικό μάθημα: less is more. Ενώ η “clean girl” αισθητική, τα “vanilla girls” και ο μινιμαλισμός είχαν μια δυνατή στιγμή πέρυσι, το 2024 θέλει να πειραματιστείτε περισσότερο με τα χρώματα που θα επιλέξετε για τα μαλλιά σας.

Για να σας βοηθήσουμε ως προς την επιλογή, συγκεντρώσαμε όλες τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος το καλοκαίρι στα χρώματα μαλλιών, για να προετοιμαστείτε από τώρα και να ανανεωθείτε με τον πιο στιλάτο τρόπο.

Spiced rum

Το spiced rum εκτός από ποτό, είναι και το πιο «πικάντικο» χρώμα μαλλιών που θα συναντήσετε φέτος, κάνοντας τις εμφανίσεις σας λίγο πιο spicy. «Λατρεύω αυτό το χρώμα γιατί είναι τόσο απλό και κομψό» αναφέρει η hair colorist, Kirsten Stuke, η οποία προβλέπει ότι αυτή η ζεστή χάλκινη απόχρωση του καστανού θα είναι στο επίκεντρο αυτό το καλοκαίρι. Φυσικά, η συντήρηση είναι ευκολότερη για τα φυσικά πιο σκούρα μαλλιά, ενώ οι ξανθιές και οι κοκκινομάλλες μπορεί να επισκέπτονται το κομμωτήριο κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες για φρεσκάρισμα της ρίζας.

Mob wife brunette

Αυτά τα «σοκολατένια» μαλλιά με τη βαθιά λάμψη του amaretto είναι ο τέλειος τρόπος για να ανανεώσει τα μαλλιά της κάθε μελαχρινή. Το look μπορεί να διαρκέσει περίπου τέσσερις έως έξι μήνες μεταξύ των touch-ups που θα κάνετε στη ρίζα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι ένα budget-friendly χρώμα. Ο hair colorist Chase Kusero σημειώνει ότι η «ζωντανή λάμψη» αυτής της απόχρωσης την κρατά «πολυτελή», επομένως φροντίστε να χρησιμοποιείτε deep conditioning μάσκες ή ζητήστε να σας κάνουν μια θεραπεία λάμψης στο κομμωτήριο.

Χρυσό καστανό

«Αυτή η τάση προσθέτει ζεστασιά και διάσταση στο καστανό, δίνοντάς του μια φυσική, καλοκαιρινή λάμψη» αναφέρει η hair colorist Leysa Carrillo, η οποία προτείνει να ζητήσετε μια ζεστή καστανή βάση με διακριτικές χρυσές ανταύγειες. Όσο για τη συντήρηση του συγκεκριμένου χρώματος, είναι χαμηλή -αρκεί να κάνετε μια θεραπεία λάμψης, που θα τονίσει περισσότερο το χρώμα.

Ανθρακί καστανό

Το ανθρακί καστανό είναι μια σέξι, ψυχρή απόχρωση του καστανού με σταχτί υποτόνους. Είναι το τέλειο χρώμα για το καλοκαίρι, ειδικά για τις καστανομάλλες, που λόγω ήλιου μερικές τούφες τους τείνουν να κοκκινίζουν, αφού αυτός ο ψυχρός τόνος θα «ακυρώσει» το κόκκινο. Προσέξτε: Εάν έχετε ανοιχτό φυσικό χρώμα μαλλιών, θα πρέπει να επισκέπτεστε το κομμωτήριο κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, επειδή η ρίζα θα κάνει μεγάλη αντίθεση με το ανθρακί καστανό σας.

Παστέλ

Για τις παστέλ αποχρώσεις, το μαλλί γίνεται πρώτα πλατινέ ξανθό και στη συνέχεια βάφεται στο χρώμα που επιθυμείτε: λιλά, απαλό ροζ, baby blue, μέντα. Καλό είναι να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να χρησιμοποιήσει μια ημιμόνιμη βαφή, ώστε να είναι πιο εύκολο να επιστρέψετε στο αρχικό σας χρώμα, σε περίπτωση που μετανιώσετε. Επίσης, να έχετε υπόψη ότι οι παστέλ τόνοι έχουν απίστευτα υψηλή συντήρηση, οπότε οι ημιμόνιμες βαφές είναι οι ιδανικές ανεξαρτήτως της απόφασής σας.

Crème brûlée

Η crème brûlée απόχρωση είναι το “butter blonde” της προηγούμενης σεζόν, αλλά πλέον είναι πιο ζεστό και πιο καστανό. «Πρόκειται για ένα πολυτονικό ξανθό που χρησιμοποιεί τους τόνους του λεμονιού και του χρυσού, καθώς και τους μπρονζέ υποτόνους σε όλα τα μαλλιά» εξηγεί η hair colorist Diana Mildice. «Η χρήση πολλαπλών αποχρώσεων προσφέρει διάσταση και δημιουργεί την ψευδαίσθηση των πιο πυκνών μαλλιών» προσθέτει λέγοντας η ίδια.

Ξανθό της άμμου

Πρόκειται για ένα θερμό ξανθό, κοντά στην απόχρωση της άμμου. Το ατού του είναι ότι έχει πιο χαμηλή συντήρηση από το “butter blonde” με τη μόνη διαφορά πως οι σκούρες ρίζες απλώς προσθέτουν διάσταση στο χρώμα. Ο hair colorist Richy Kandasamy συνιστά να ζητάτε στο κομμωτήριο «ζωντανές» ανταύγειες σε συνδυασμό με διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ.

Microlights

Το αποτέλεσμα των microlights, δηλαδή των διακριτικών ανταυγειών, είναι «ήσυχο», αλλά εντελώς σαγηνευτικό. «Διαθέτει μόνο μερικές απαλές τούφες στην απόχρωση του κεχριμπαριού» αναφέρει η hair colorist Diana Mildice, η οποία πιστεύει ότι φαίνονται ιδιαίτερα όμορφες σε κυματιστά ή σγουρά μαλλιά, αφού τονίζουν την υφή των μαλλιών και χαρίζουν μια γοητευτική κίνηση.

Απαλό μαύρο

Υπάρχει το μαύρο της Wednesday Addams και μετά υπάρχει το απαλό μαύρο: μια «βελούδινη» απόχρωση του μαύρου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σέξι, αλλά όχι πολύ «σκληρό», μυστηριώδες, αλλά όχι απροσπέλαστο, σκοτεινό, αλλά όχι χωρίς γοητεία. «Αν θέλετε ένα έντονο μαύρο, ζητήστε μια ενιαία διαδικασία βαφής, ενώ αν θέλετε λιγότερο έντονο αποτέλεσμα, ζητήστε ένα hair gloss, το οποίο θα γίνεται πιο ήπιο με κάθε λούσιμο» προτείνει η hair colorist Mariah Joseph.