Αναμφίβολα, τα αγαπημένα μας top models έχουν την πιο αξιοζήλευτη επιδερμίδα. Πολλές φορές, μάλιστα, δε διστάζουν να αποκαλύψουν τα μυστικά περιποίησής τους κι εμείς φυσικά κρατάμε σημειώσεις. Από τη ρουτίνα gua sha της Kate Moss μέχρι τον κανόνα ντεμακιγιάζ της Christy Turlington και το peel hack της Winnie Harlow πριν από μια επίσημη εκδήλωση, αυτά είναι τα μυστικά περιποίησης της επιδερμίδας μερικών από τα διασημότερα supermodels στον κόσμο.

Kate Moss

Η Kate Moss αποκαλύπτει ότι ξεκινάει την περιποίηση της επιδερμίδας της με καθαρισμό του προσώπου και στη συνέχεια εφαρμόζει την ενυδατική της. Έπειτα, ψεκάζει το πρόσωπό της με ένα face mist για έξτρα αναζωογόνηση.

«Το παλιό μου κόλπο ήταν να βυθίζω το πρόσωπό μου σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και μερικές φέτες αγγουριού. Σφίγγει αμέσως το δέρμα και μειώνει το πρήξιμο» αναφέρει η ίδια. Μετά το mist, χρησιμοποιεί μερικές σταγόνες από ένα έλαιο προσώπου και κάνει μασάζ στο πρόσωπό της με ένα gua sha, για να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και να χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα της.

Christy Turlington

«Ξεκινάω τη μέρα μου πλένοντας το πρόσωπό μου και συνεχίζω με την ενυδατική μου, για να δώσω στο δέρμα μου την πρόσθετη ενυδάτωση και θρέψη που χρειάζεται. Πάντα απολάμβανα το τελετουργικό να αφαιρώ το μακιγιάζ μου πριν κοιμηθώ. Όταν οι αδερφές μου κι εγώ ήμασταν έφηβες, η μητέρα μας μάς τόνισε πόσο σημαντικό ήταν να πλένουμε το πρόσωπό μας. Τώρα, η ρουτίνα μου είναι σχεδόν ίδια το πρωί και το βράδυ» αποκαλύπτει το supermodel, ενώ αναφέρει και το πόσο πολύ της αρέσει το μασάζ και οι περιποιήσεις προσώπου, κάτι που προσπαθεί με την πρώτη ευκαιρία να βάλει στο πρόγραμμά της.

Helena Christensen

«Αν εργάζομαι από το σπίτι, μου αρέσει να βάζω μια μάσκα προσώπου -διαφορετικά, πλένω το πρόσωπό μου με ένα τζελ καθαρισμού και συνεχίζω με ένα ενυδατικό toner. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώ έναν ορό και μετά το έλαιο προσώπου και ολοκληρώνω με την ενυδατική μου» περιγράφει η Helena Christensen. Μάλιστα, αναφέρει πως χρησιμοποιεί κυρίως έλαιο καρύδας στο σώμα, ενώ της αρέσει να κάνει μπάνιο με άλατα.

Winnie Harlow

«Κάθε βράδυ, θα κάνω διπλό καθαρισμό, θα φορέσω μια μάσκα προσώπου, θα συνεχίσω με toner, ορό, ενυδατική κρέμα και μετά ένα έλαιο προσώπου. Μου αρέσει επίσης να κάνω απολέπιση σώματος τη νύχτα, γιατί νιώθω ότι η ενυδατική σώματος διεισδύει πραγματικά στην ανώτερη στοιβάδα του δέρματος, κάτι που είναι σημαντικό επειδή έτσι επανορθώνεται πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας» εξηγεί το top model.

Όσον αφορά την πρωινή ρουτίνα της, η ίδια αναφέρει πως είναι γρήγορη: εφαρμόζει την ενυδατική της και μετά τα sun drops της με υψηλό δείκτη προστασίας. Μάλιστα, σε ιδιαίτερες περιστάσεις, φροντίζει να έχει κάνει ένα πήλινγκ 4 μέρες πριν το event, για να δώσει χρόνο στην επιδερμίδα της να επουλωθεί.

«Αλλά σίγουρα θα κάνω και μια μάσκα προσώπου την προηγούμενη μέρα και θα βεβαιωθώ ότι έχω ενυδατώσει καλά και το δέρμα μου» προσθέτει η ίδια.

Claudia Schiffer

Η Claudia Schiffer αποκαλύπτει πως η περιποίηση της επιδερμίδας της τείνει να είναι η ίδια, ανεξαρτήτως εποχής.

Ξεκινάει με ένα cleansing balm και συνεχίζει με απολέπιση. «Ανάλογα με το πόσο ξηρό είναι το δέρμα μου, αναμιγνύω την ενυδατική μου με διαφορετικά έλαια και κάνω μασάζ στο πρόσωπό μου -το έλαιο κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται φρέσκια και υγιής. Αν φαίνομαι λίγο πρησμένη, πίνω περισσότερο νερό και σταματάω να τρώω οτιδήποτε με γάλα, σιτάρι και σοκολάτα, η οποία συνήθως με κάνει να βγάζω σπυράκια» αναφέρει η ίδια.

Anja Rubik

«Χρησιμοποιώ μόνο νερό -χωρίς καθαριστικό-, καθώς το δέρμα μου είναι πολύ ξηρό, γι’ αυτό πάντα ενυδατώνομαι για να διατηρώ την υγρασία του. Θα κάνω τη δική μου DIY μάσκα προσώπου, ειδικά αν ταξιδεύω. Απλώς ζητάω από το ξενοδοχείο να μου φέρει ένα αυγό και μέλι και ανακατεύω τα ασπράδια με μια κουταλιά της σούπας μέλι, απλώνω τη μάσκα στο πρόσωπό μου και την αφήνω για 15 λεπτά -η συγκεκριμένη μάσκα συσφίγγει το δέρμα και κάνει τους πόρους να φαίνονται μικρότεροι» αποκαλύπτει το διάσημο μοντέλο.

Επίσης, αναφέρει πως δεν κοιμάται ποτέ με το μακιγιάζ της και φροντίζει να διατηρεί την επιδερμίδα της καλά ενυδατωμένη. «Αν το δέρμα μου είναι ερεθισμένο, θα χρησιμοποιήσω ένα φυσικό σφουγγάρι προσώπου για να κάνω ήπια απολέπιση αντί να χρησιμοποιήσω ένα scrub προσώπου» μοιράζεται η ίδια.

Τέλος, το μυστικό της, για να έχει απαλά πόδια όλο τον χρόνο είναι να εφαρμόζει μια ενυδατική στις φτέρνες της πριν κοιμηθεί.