Παιδιά της δεκαετίας του ’80 και των αρχών του ’90, δώστε προσοχή, αφού αυτό που πρόκειται να διαβάσετε παρακάτω μπορεί να σας αναστατώσει: τα λεπτά φρύδια επέστρεψαν. Ναι, καλά διαβάσατε. Η τάση του μακιγιάζ που, όσοι ζήσατε σε εκείνη την περίοδο, ορκιστήκατε ότι δε θα ξαναζούσατε ποτέ, έχει επιστρέψει δυναμικά.  Σύμφωνα με τη 2024 Beauty and Lifestyle Trends Report, οι αναζητήσεις της τάσης και οι υπηρεσίες αποτρίχωσης φρυδιών έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 700%.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ενδιαφέρον twist σε αυτό το trend που πρέπει να γνωρίζετε. Η διάσημη makeup artist Melissa Hurkmam εξηγεί:

«Δεν πρόκειται για τα φρύδια των αρχών της δεκαετίας του 2000 στα οποία πηγαίνει αμέσως το μυαλό σας όταν ακούτε για λεπτά φρύδια, αλλά για μια πιο ρεαλιστική και διακριτική προσέγγιση σε ένα πιο «σμιλευμένο» φρύδι -σκεφτείτε τις Kendall Jenner, Hailey Bieber και Bella Hadid».

Επίσης, το fun fact της τάσης είναι ότι δε χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι φρυδιών για να πετύχετε αυτό το σχήμα -μόνο μερικά προϊόντα μακιγιάζ και όρεξη για… ζωγραφική.

Πώς θα τα πετύχετε βήμα-βήμα

#1

Εάν έχετε φυσικά πιο γεμάτα ή παχιά φρύδια μην σκεφτείτε καν πιάσετε το τσιμπιδάκι! Αντ’ αυτού, πιάστε ένα ψαλιδάκι φρυδιών. «Χτενίστε τα φρύδια σας προς τα πάνω και προς τα έξω και «τριμάρετε» οποιαδήποτε τριχούλα προεξέχει από το επάνω μέρος του φρυδιού σας» περιγράφει η Hurkmam. Το τσιμπιδάκι μπορεί να βλάψει τον θύλακα της τρίχας και να εμποδίσει την ανάπτυξη των φρυδιών, ενώ το «τριμάρισμα» δε θα την επηρεάσει καθόλου.

#2

Αφού ολοκληρώσετε με το πρώτο βήμα, ήρθε η ώρα να γεμίσετε τα φρύδια σας με ένα μολύβι φρυδιών, αλλά μόνο στην κορυφή του φρυδιού, σύμφωνα με τη Hurkman. Επίσης, προσθέστε και λίγο μήκος στην άκρη του φρυδιού σας, προς τον κρόταφο, για να επιμηκύνετε ελάχιστα τα φρύδια σας.

#3

Ακολουθεί το brow gel. Η επιλογή μιας ελαφρώς πιο ανοιχτής απόχρωσης θα προσφέρει ένα διακριτικό αποτέλεσμα. Εφαρμόστε το χτενίζοντας τα φρύδια σας με το προϊόν με φορά προς τα πάνω και προς τα έξω. Επίσης, το brow gel θα φιξάρει το αποτέλεσμα, για να μείνουν τα φρύδια σας στη θέση τους όλη μέρα.

#4

Το highlighter είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονίσετε το τόξο του φρυδιού αλλά και να πετύχετε ένα πιο ανασηκωμένο εφέ, χωρίς να αφαιρέσετε τρίχες. Επίσης, αποτελεί ένα έξυπνο κόλπο για να ανασηκώσετε το τόξο του φρυδιού κι έτσι να «ανοίξετε» το βλέμμα σας. Οι ειδικοί προτείνουν ένα κρεμώδες highlighter σε αντίθεση με ένα σε μορφή πούδρας, γιατί έχει την ικανότητα να καλύπτει τις τρίχες από τη βάση. Απλώστε ελάχιστη ποσότητα από αυτό στο κέντρο του κόκκαλου του φρυδιού και κάντε πολύ καλό blending.