Από την συγκινητική ζεστασιά που μόνο η αγκαλιά της μαμάς μπορεί να προσφέρει μέχρι τις καθημερινές συμβουλές της για τα πιο απλά έως και τα πιο σημαντικά, δεν υπάρχει πραγματικά κανείς σαν την μαμά μας. Πρόκειται για τους αφανείς ήρωες της ζωής μας και η γιορτή της μητέρας συχνά, δεν είναι αρκετή για τις γιορτάσουμε.

Ο ρόλος της μητρότητας είναι μαγικός, συνήθως πολυάσχολος, μερικές φορές χαοτικός, περιστασιακά άχαρος, ωστόσο κάθε μαμά αναλαμβάνει αγόγγυστα κάθε πρόκληση. Σήμερα λοιπόν, ας τους αφιερώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο και ας αναλογιστούμε τον αντίκτυπό τους στην ζωή μας, δίνοντάς τους την αναγνώριση που τους αξίζει.

Η γιορτή της μητέρας πρόκειται για μια παγκόσμια γιορτή που χαρακτηρίζεται από εκφράσεις αγάπης, ευγνωμοσύνης και θαυμασμού για τις γυναίκες που έχουν διαμορφώσει τη ζωή μας με τον πιο ριζικό τρόπο. Ενώ οι ημερομηνίες του εορτασμού μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα, το συναίσθημα παραμένει το ίδιο.

Για αυτό σήμερα τους ευχόμαστε χρόνια πολλά και αναγνωρίζουμε έμπρακτα την ανιδιοτελή αφοσίωση και την ακλόνητη υποστήριξή τους.

Καθώς γιορτάζουμε αυτήν την τόσο ξεχωριστή ημέρα, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τις τάσεις, τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα που κάνουν την συγκεκριμένη γιορτή τόσο μοναδική.

Από τα δώρα που συνηθίζουμε να κάνουμε έως και τα τηλέφωνα που πραγματοποιούνται αυτήν την ημέρα, τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για το πώς εκφράζουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας για κάθε μαμά.

Τα πιο κορυφαία στατιστικά για την γιορτή της μητέρας, περιλαμβάνουν:

Γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, με παραλλαγές στις ημερομηνίες και τις παραδόσεις. Ενώ πολλές χώρες γιορτάζουν τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, άλλες, ιδιαίτερα στην Ανατολική Ευρώπη, τιμούν τις μητέρες τους την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Επιπλέον, πολλά αραβικά έθνη τιμούν την γιορτή της μητέρας την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, στις 21 Μαρτίου.

Ποιες ήταν οι κορυφαίες αγορές για την συγκεκριμένη γιορτή;

Με βάση έρευνα της National Retail Federation, τα πιο δημοφιλή δώρα για μαμάδες το 2023 ήταν ευχετήριες κάρτες, λουλούδια και ειδικές έξοδοι.

Οι ευχετήριες κάρτες (74%) ήταν η κορυφαία επιλογή για την έκφραση συναισθημάτων, ενώ επιβίωσε και το διαχρονικό δώρο, που δεν είναι άλλο από τα λουλούδια.

Επιπλέον, περίπου το 60% των ερωτηθέντων σκόπευαν να βγάλουν τις μαμάδες τους έξω, δείχνοντας την αυξανόμενη τάση των ανθρώπων να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 122 εκατομμύρια τηλεφωνήματα

Την ημέρα της γιορτής της μητέρας πραγματοποιούνται 122 εκατομμύρια τηλεφωνήματα σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για περισσότερες τηλεφωνικές κλήσεις από οποιαδήποτε άλλη μέρα, με το εντυπωσιακό νούμερο να αντανακλά την προσπάθεια όλων να συνδεθούν με τις μητέρες τους αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα.

Αυτό ήταν ακόμη πιο έντονο κατά την πανδημία του 2020, όταν ανταλλάχθηκαν 1,75 δισεκατομμύρια λεπτά κλήσεων και 6 δισεκατομμύρια γραπτά μηνύματα.

47% των αγοραστών αναζητούν κάτι μοναδικό για δώρο

Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την ιδιαίτερη σημασία που έχουν τα δώρα.

Σύμφωνα με έρευνα της National Retail Federation το 47% των ερωτηθέντων αναζητά αυτό το ξεχωριστό, μοναδικό δώρο ενώ το 42% αναζητά δώρα που «δημιουργούν μια ιδιαίτερη ανάμνηση».