Βάλτε πρόθεση

Η άνοιξη σηματοδοτεί την ανάπτυξη, τη νέα ζωή και την καρποφορία. Είναι η κατάλληλη εποχή να βάλετε την πρόθεσή σας σε όλα εκείνα που θέλετε να δείτε να αναπτύσσονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Αγκαλιάστε την αλλαγή

Οι περισσότεροι άνθρωποι την αρνούνται γιατί φοβούνται το διαφορετικό και το άγνωστο που φέρνει. Σκεφτείτε όμως ότι από μια αλλαγή μπορεί να έρθουν όλα αυτά που τόσο πολύ λαχταράτε. Η ζωή πολλές φορές μάς εκπλήσσει ευχάριστα με απροσδόκητους τρόπους. Ανοίξτε την καρδιά σας και εμπιστευτείτε ό,τι έρχεται για εσάς.

Φροντίστε το σώμα σας

Η άνοιξη, λόγω της καρποφορίας, γεμίζει το τραπέζι μας υπέροχα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, που θα τονώσουν τον οργανισμό μας και θα μας χαρίσουν περισσότερη ενέργεια για να μπούμε στη δράση. Ξεκινήστε με μια αλλαγή στη διατροφή σας και εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας. Με τον καιρό σύμμαχό σας, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να βγείτε έξω και να κάνετε κάποια φυσική δραστηριότητα. Όλο και περισσότερες έρευνες υπάρχουν για τα οφέλη του περπατήματος. Κάντε το εύκολο, πηγαίνετε στο πιο κοντινό σας πάρκο και απλώς φροντίστε να περπατάτε 20 λεπτά τουλάχιστον καθημερινά. Είναι αρκετά.

Εξασκηθείτε στην ευγνωμοσύνη

Αν ο χειμώνας σάς άφησε ψυχικά βάρη και ανασφάλειες, η ευγνωμοσύνη έρχεται να σας δώσει αφθονία, αγάπη και χαρά. Δεν είναι σίγουρα τυχαίο ότι η πρακτική της ευγνωμοσύνης είναι η αγαπημένη ρουτίνα των επιτυχημένων ανά τον κόσμο, κι αυτό γιατί η καθημερινή καταγραφή και η εστίαση σε όσα έχουμε ήδη στη ζωή μας ρίχνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης και απομακρύνουν το άγχος και το αίσθημα ματαιότητας και έλλειψης. Ξεκινήστε να καταγράφετε καθημερινά δέκα πράγματα για τα οποία είστε πραγματικά ευγνώμονες που υπάρχουν στη ζωή σας.

Κάντε χώρο για το νέο αρχίζοντας από τις ντουλάπες σας

Αποφορτίστε τες, τολμήστε ένα ξεκαθάρισμα σε ρούχα και παπούτσια και πάρτε απόφαση να αποχωριστείτε οτιδήποτε δεν σας πηγαίνει ή δεν σας ταιριάζει πλέον. Μην κρατάτε στοιβαγμένα αντικείμενα στο γραφείο και στη βιβλιοθήκη σας από φόβο μήπως κάποια στιγμή σάς φανούν χρήσιμα. Καθαρίστε σχολαστικά το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζείτε και βοηθήστε την ενέργεια να κυλήσει αρμονικά και να σας ενισχύσει.

Συνδεθείτε με την καρδιά σας

Προσπαθούμε να συνδεθούμε τόσο πολύ με όλους τους άλλους που ξεχνάμε να συνδεθούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Κλείστε για λίγο τα μάτια σας, βάλτε τα χέρια σας στην καρδιά σας και αναπνέετε απλώς με ηρεμία. Δείτε πώς αισθάνεται το σώμα σας κατά τη διαδικασία. Μπορείτε να κρατήσετε ημερολόγιο και να σημειώνετε όλα όσα αισθάνεστε.

Πάρτε βοήθεια

Αν νιώθετε δυσάρεστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι ένα καμπανάκι ότι έχουμε ανάγκη κάτι διαφορετικό. Δεν χρειάζεται να ζείτε τη ζωή σας χωρίς να την απολαμβάνετε ενώ μπορείτε να βοηθηθείτε.