Αν ψάχνετε να βρείτε το επόμενο signature κούρεμά σας, πάμε στοίχημα πως οι αφέλειες δε βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σας. Χρειάζονται τακτικό τριμάρισμα και αρκετό styling για να τις «στρώσετε», ενώ είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα «κολλήσουν» στο μέτωπό σας εάν ιδρώσετε. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει μια κομψή λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε: οι αφέλειες σε στυλ Brigitte Bardot – aka “Bardot bangs”.

Όπως εξηγεί σε σχετική συνέντευξη ο celebrity hairstylist Barry Lee Moe, «Τα χτενίσματα της Pamela Anderson αναβίωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok και το Instagram. Η Pamela ήταν γνωστή για τις εμβληματικές της αφέλειες που θυμίζουν Bardot και νομίζω ότι οι νεότερες γενιές θέλουν να δοκιμάσουν επιτέλους την τάση. Τα Bardot bangs είναι ιδανικά για όλες, γιατί αποτελούν ένα κλασικό στιλ, που μπορεί να ταιριάξει σε πολλά διαφορετικά μήκη μαλλιών.»

Εάν σκέφτεστε να κάνετε αφέλειες ή απλώς έχετε ήδη και θέλετε να τις φρεσκάρετε, μάθετε παρακάτω τα πάντα για το πολυσυζητημένο hair trend που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας αυτό το καλοκαίρι.

Τι είναι τα “Bardot bangs”

«Πρόκειται για μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού χτενίσματος της δεκαετίας του ’70, το οποίο ήταν statement» αναφέρει ο Barry Lee Moe. «Οι αφέλειες αυτού του στυλ είναι ελαφρώς πιο κοντές από τις κλασικές, αλλά εξακολουθούν να έχουν το ίδιο σχήμα. Πλαισιώνουν με κομψό τρόπο τα μάτια και κολακεύουν το πρόσωπο, καθώς κατεβαίνουν ντεγκρανταριστά μέχρι ψηλά στα ζυγωματικά» προσθέτει ο ίδιος.

Πώς να τις ζητήσετε

Σύμφωνα με τους hair experts, θα πρέπει να ζητήσετε από τον κομμωτή σας curtain bangs αλλά με πιο κοντό μήκος. Πρέπει να φτάνουν στο ύψος των φρυδιών και να μακραίνουν σταδιακά προς τα πλάγια του προσώπου. Μετά, το μόνο που μένει είναι να χωρίσετε τις αφέλειες ακριβώς στη μέση- και τα νέα σας Bardot bangs είναι έτοιμα!

Styling tip

Όσο για το styling, δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο. Αρχικά, φέρτε όλες τις αφέλειες στο κέντρο του μετώπου με μια χτένα. Στη συνέχεια, πάρτε την αγαπημένη σας στρογγυλή βούρτσα και φτιάξτε τις αφέλειές σας με το πιστολάκι φροντίζοντας να τις γυρίσετε ελαφρώς προς τα μέσα, προς το μέτωπο, για να δημιουργηθεί μια διακριτική καμπύλη. Έπειτα, με τα δάχτυλά σας, δημιουργήστε το χαρακτηριστικό χώρισμα των “Bardot bangs” ακριβώς στο κέντρο του μετώπου πηγαίνοντας τις δύο πλευρές των αφελειών στα πλαϊνά του προσώπου και ολοκληρώστε ψεκάζοντας με λακ, για να τις κρατήσετε στη θέση τους όλη μέρα. Voilà!