Οι τάσεις στα καλοκαιρινά μανικιούρ δεν έχουν τελειωμό -butter yellow, ombre nails, aura nails, κ. ά. είναι μερικές από αυτές. Τώρα, έχουμε άλλο ένα nail trend να προσθέσουμε στη λίστα: το ice cream γαλλικό. Γνωστά και ως “paint drip nails”, αυτά τα μανικιούρ μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από πίνακα του ζωγράφου Jackson Pollock, για να χαρίσουν μια απίστευτα διασκεδαστική διάθεση στο μανικιούρ του καλοκαιριού.

Εάν ψάχνετε λίγη έμπνευση για το επόμενο σχέδιο που θα κάνετε, παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες.

Τι είναι το ice cream french mani

Το “ice cream french manicure” ονομάστηκε έτσι γιατί ακριβώς απεικονίζει πάνω στα νύχια το παγωτό καθώς λιώνει στο χωνάκι. Γνωστό και ως “french frosting nails” trend, το ice cream γαλλικό mani μπορεί να γίνει με διάφορα χρώματα και σχέδια. Η βάση των νυχιών είναι συνήθως nude, με μια ουδέτερη απόχρωση που πλησιάζει πολύ στον φυσικό τόνο των νυχιών, ενώ στην άκρη των νυχιών σχηματίζονται οι σταγόνες από το παγωτό που λιώνει, το οποίο μπορεί να έχει όποια απόχρωση ή φινίρισμα εσείς επιθυμείτε. Μπορεί να είναι είτε ματ είτε με σκόνη chrome για λαμπερό αποτέλεσμα είτε με χρωματιστό glitter, σαν τα πολύχρωμα sprinkles που κάποιες φορές συναντούμε πάνω στα παγωτά.

Εάν θέλετε να υιοθετήσετε την τάση, πείτε «ναι» σε αποχρώσεις, όπως ροζ, κρεμ, mint green ή καφέ, για να αποτυπώσετε τις αγαπημένες σας γεύσεις παγωτών. Όσον αφορά το μήκος και το σχήμα των νυχιών, οποιοδήποτε στιλ μπορεί να λειτουργήσει, αλλά οι nail experts αγαπάνε λίγο παραπάνω το στρογγυλό, αφού θυμίζει το σχήμα της μπάλας παγωτού. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το ice cream γαλλικό και σε μεσαίου μήκους αμυγδαλωτά νύχια, που θα απογειώσουν εξίσου τη γλυκιά αυτή τάση.

Πώς θα το πετύχετε

Αρχικά, βάψτε τη βάση των νυχιών σας σε μια nude απόχρωση και αφήστε τη να στεγνώσει πολύ καλά.

«Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο για να σχηματίσετε κουκκίδες -ή μια οδοντογλυφίδα- κι ένα liner brush, δηλαδή ένα πολύ λεπτό πινέλο νυχιών. Ο αγαπημένος μου τρόπος για να το κάνω αυτό είναι να δημιουργώ μικρές και μεγάλες κουκκίδες στην άκρη του νυχιού. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώ το liner brush μου για να τραβήξω τις κουκκίδες ώστε να δημιουργηθούν γραμμές και να πετύχω έτσι το εφέ της σταγόνας της μπάλας του παγωτού που λιώνει, όπου βλέπουμε στο ice cream french mani. Μετά από αυτό, συνδέστε τις γραμμές αυτές μεταξύ τους δημιουργώντας μια καμπύλη ανάμεσά τους σαν να ζωγραφίζετε μικρά κύματα», περιγράφει η nail artist Rachel Joseph.

Το αποτέλεσμα δε χρειάζεται να είναι συμμετρικό και τέλειο, αλλά πιο επιμελώς ατημέλητο για ένα πιο φυσικό nail look.