Ανεξάρτητα από την ηλικία, το στιλ ή τον τύπο των μαλλιών σας, είναι αδύνατο μην σας δελεάσουν τα bob κουρέματα που επικρατούν αυτήν τη στιγμή.

Το κοντό μήκος στα μαλλιά είναι πιο hot από ποτέ με πολλές celebrities να ενδίδουν σε αυτό και να απογειώνουν κάθε τους εμφάνιση -δείτε τη Gigi Hadid και τη Joey King με το νέο της “Prada bob” που δημιούργησε ο hairstylist Δημήτρης Γιαννέτος, ο οποίος διαπρέπει στο Hollywood.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, έκανε την εμφάνισή του ένα νέο bob haircut, το macro bob, που προσφέρει απίστευτο όγκο στα μαλλιά και θα σας πείσει να το τολμήσετε.

Τι είναι το macro bob

«Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά bob κουρέματα, το macro bob έχει ελαφρώς πιο μακρύ μήκος -φτάνει λίγο πιο πάνω από τους ώμους- και διακριτικό φιλάρισμα, για μια φρέσκια και ανεπιτήδευτη εμφάνιση» αναφέρει ο global ambassador της Kérastase, Darren Fowler.

«Η ευελιξία του macro bob έγκειται στην ικανότητά του να ταιριάζει τέλεια σε διάφορα σχήματα προσώπου και υφές μαλλιών» προσθέτει ο ίδιος.

Το macro bob μπορεί να γίνει είτε με ξυράφι μαλλιών είτε με ψαλίδι για να δώσει διαφορετικό φινίρισμα σε κάθε γυναίκα.

Όταν επισκεφθείτε το κομμωτήριο, ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα macro bob με λίγο πιο μακρύ μήκος και διακριτικό φυλάρισμα, ενώ καλό είναι να του δείξετε μερικές σχετικές εικόνες για να τον καθοδηγήσετε καλύτερα.

Styling tips

Το μυστικό για να αναδείξετε το macro bob βρίσκεται στο styling, καθώς θα πρέπει να δουλέψετε με τη φυσική υφή των μαλλιών σας για να δημιουργήσετε όγκο και κίνηση.

Σκεφτείτε το macro bob ως ένα ’90s blowout σε μορφή bob, που θα σας προσφέρει ένα glamorous look με πολύ ογκώδη μαλλιά.

«Το styling του macro bob στο σπίτι είναι απλό αλλά εκπληκτικό. Για μια κομψή εμφάνιση, στεγνώστε τα μαλλιά σας και φορμάρετέ τα με το πιστολάκι για να γίνουν ίσια χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα, ενώ μετά εφαρμόστε ένα έλαιο μαλλιών που θα κάνει λεία τα μαλλιά και θα τους χαρίσει σούπερ λάμψη.» αναφέρει ο Darren Fowler.

Όσο φορμάρετε τα μαλλιά σας επιμείνετε περισσότερο στη ρίζα με το πιστολάκι και τη βούρτσα, για να δημιουργήσετε όγκο σε εκείνο το σημείο και να πετύχετε ένα άμεσο lift στα μαλλιά σας καθώς αυτά στεγνώνουν.

Στη συνέχεια, για πρόσθετη υφή, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για μπούκλες για να δημιουργήσετε χαλαρά κύματα στα μαλλιά σας, τα οποία μετά θα χαλάσετε με τα δάχτυλά σας για να πετύχετε ένα messy αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγη μους -δουλέψτε την καλά στα μαλλιά με τα δάχτυλά σας- που θα χαρίσει εξίσου όγκο και κίνηση στο macro bob σας. Ολοκληρώστε το styling ψεκάζοντας τα μαλλιά με λακ, για να βεβαιωθείτε ότι το χτένισμά σας θα παραμείνει τέλειο για ώρες.