Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο; Κι όμως, γίνεται!
Πως να ψήσεις το πιο τρυφερό και ζουμερό στήθος κοτόπουλο...

Υλικά
- 2 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αποξηραμένη ρίγανη
- ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
- Φρέσκα βότανα (ρίγανη, θυμάρι)
- Λιγες σκελίδες σκόρδο με το ντύμα τους (φλούδα)
- 1 λεμόνι σε φέτες
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ. Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Κρατάμε την μισή βινεγκρέτ στην άκρη, για το σερβίρισμα. Με την υπόλοιπη θα αλείψουμε το φιλέτο κοτόπουλο για να πάρει μοναδική γεύση και αρώματα.
Βήμα 2ο
Βάζουμε τα δύο φιλέτα ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να πλατύνουν. Αλείφουμε ολόγυρα με την μισή βινεγκρέτ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Βήμα 3ο
Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Φτιάχνουμε ένα στρώμα με λίγα βότανα, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, φέτες λεμονιού και σπασμένο σκόρδο. Ακουμπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πάνω στο στρώμα βοτάνων.
Βήμα 4ο
Τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο στην μεσαία σχάρα. Ψήνουμε ακριβώς για 20’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, σε σταθερή θερμοκρασία.