Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, της εποχής που ξυπνάει η διάθεσή μας για ανεμελιά, μοιράσματα γύρω από τραπέζια και συγκεντρώσεις φίλων σε μπαλκόνια και αυλές.

Και τι καλύτερο από ένα τραπέζι γεμάτο μεζέδες; Τα μικρά πιατάκια που αποτελούν την πεμπτουσία της γεύσης είναι πάντα ο λόγος για να είμαστε μαζί και να περνάμε όμορφες στιγμές γεμάτες μικρές, λαχταριστές μπουκιές και τσουγκρίσματα με ποτήρια στα οποία δεν λείπουν ποτέ τα αποστάγματα.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο νέο της τεύχος συγκεντρώνει όλες εκείνες τις συνταγές με τις οποίες θα γεμίσουν μεζέδες τα τραπέζια μας, ξανά και ξανά. Έξυπνες, γρήγορες παρασκευές που δεν απαιτούν χρόνο στην κουζίνα αλλά μόνο μεράκι και διάθεση για βαθιά ελληνική γεύση.

Ψάρια πεντανόστιμα, όστρακα μαζί με θαλασσινά συνδράμουν, τρυφερά κρεατικά και λουκάνικα δημιουργούν πιάτα με εντάσεις και ιντριγκάρουν με ευφάνταστα μαγειρέματα αλλά και εποχικά λαχανικά γίνονται μεγάλοι πρωταγωνιστές σε τουρσιά και σαλάτες που όλοι θα λατρέψουν.

Μαζί με τις συνταγές, η αγαπημένη μαγείρισσα, μοιράζεται μαζί μας πολύτιμες συμβουλές για να αξιοποιούνται όλα τα υλικά της κουζίνας, να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο, όλα να βρίσκουν τη θέση τους σε ένα πιάτο που κλείνει μέσα του τη νοστιμιά του καλοκαιριού.

Αγγουράκι τουρσί και χτυπητή με ψητά παντζάρια, τυροκεφτέδες με δυο-τρία υλικά, πιπεριές με πικάντικη σάλτσα αντζούγιας αλλά και ψάρι μπιάνκο, αφρόψαρα με ντομάτα, μαρινάτες σαρδέλες και μπιφτέκια ζουμερά, τηγανιά μερακλίδικη, αβγά μενεμέν και ένα σωρό άλλα λαχταριστά φιλέματα για όλα τα λατρεμένα καλέσματα του καλοκαιριού και της ραστώνης.

ΑΡΓΥΡΩ

Κυκλοφορεί στις 13 Ιουλίου αποκλειστικά με ΤΟ ΒΗΜΑ.