Ο Αύγουστος – ο μήνας της ανεμελιάς, των διακοπών και των γεύσεων που μυρίζουν ήλιο και αλμύρα – έρχεται γεμάτος γεύσεις και εικόνες στο νέο τεύχος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, που κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Αυγούστου με ΤΟ ΒΗΜΑ.
Με έμπνευση από τις πιο αυθεντικές ελληνικές καλοκαιρινές στιγμές, μαγειρεύουμε εύκολα, γρήγορα και νόστιμα, με απλά, εποχικά υλικά και συνταγές που θυμίζουν τα τραπέζια των παιδικών μας χρόνων σε εξοχικά και βεράντες Από πιάτα που ετοιμάζονται σε λιγότερο από 30 λεπτά μέχρι ένα παραδοσιακό φαγητό με ντομάτα και μελιτζάνα, που μαγειρεύει για εμάς η Μαρίνα Χρονά – αυτή τη φορά, απευθείας από την κουζίνα του σπιτιού της.
Δέκα διακεκριμένοι σεφ μάς αποκαλύπτουν τι βάζουν στο τάπερ της παραλίας και ποιες είναι οι γευστικές τους αναμνήσεις από τα καλοκαιρινά τραπέζια της παιδικής τους ηλικίας, ενώ δύο ειδικοί του ψαριού αναλύουν: ωμό ή ψητό – ποια είναι η καλύτερη γαστρονομική απόλαυση του καλοκαιριού;
Πέντε δημοσιογράφοι γράφουν με αγάπη για τη δική τους αγαπημένη ελληνική ταβέρνα – το σημείο αναφοράς κάθε ελληνικού καλοκαιριού.
Ταξιδεύουμε στη Νάξο και την Αμοργό και ανακαλύπτουμε τη γαστρονομία των Κυκλάδων μέσα από πρόσωπα, ιστορίες, τοπικά εδέσματα και τα καλύτερα εστιατόρια των νησιών.
Γλυκά και σαλάτες με τα πιο λαχταριστά φρούτα του Αυγούστου, δροσερά ποτά με new age ρετσίνες και Ζακυνθινές Βερντέες καθώς και γευστικές βόλτες στα νέα στέκια της Αθήνας συμπληρώνουν το πιο νόστιμο τεύχος του καλοκαιριού.
Με βανίλια υποβρύχιο, λουκουμά παραλίας και ψητό καλαμπόκι με αλάτι αυτός ο Αύγουστος θα γεμίσει με γεύσεις, εικόνες και αναμνήσεις.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυκλοφορεί στις 3 Αυγούστου με το ΒΗΜΑ.