Εάν είστε φανς της αγκινάρας και δεν ξέρετε σχεδόν ποτέ πώς να τη μαγειρέψετε, η Pamela Anderson σάς έχει την καλύτερη συνταγή. Προέρχεται από το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής και είναι ένα πεντανόστιμο dip αγκινάρας. Η Pamela Anderson είπε ότι αυτό που ξεκίνησε ως δώρο για τους γιους της μετατράπηκε σε μια συλλογή συνταγών που «γιορτάζουν» την αγάπη της για τα φυτικά, εμπνευσμένα από όλο τον κόσμο, πιάτα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το dip αγκινάρας της είναι εντελώς vegan και νόστιμο. Επίσης, είναι απίστευτα εύκολο στην παρασκευή του. «Αυτό δε θα ροδίσει στην κορυφή και μπορεί να μην είναι το πιο όμορφο εμφανισιακά, αλλά είναι νόστιμο -εμπιστευτείτε με…» ανέφερε. Η ίδια μάλιστα προτείνει να το σερβίρετε ζεστό με φέτες ψωμιού. Και αν διοργανώνετε ένα πολύ μεγάλο πάρτι, η συνταγή μπορεί να διπλασιαστεί σε ποσότητα και να ψηθεί σε ένα ταψί.
Η συνταγή
Υλικά:
- 1 κούπα ωμά κάσιους, μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό
- 1 1/4 κούπας φυτική μαγιονέζα
- 1/4 κούπας νερό
- μισό κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- περίπου μισό κιλό αγκινάρες ψιλοκομμένες και στεγνές
- 1/3 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 1/2 λεμόνι
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Στραγγίστε τα κάσιους και ξεπλύνετε καλά (αν δεν έχετε προγραμματίσει να τα μουλιάσετε όλη τη νύχτα, δεν πειράζει, απλώς μουλιάστε τα σε ένα μπολ με βραστό νερό για περίπου 1 ώρα). Μεταφέρετέ τα σε ένα μπλέντερ και προσθέστε τη μαγιονέζα και το φρέσκο νερό. Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα, για 1 έως 2 λεπτά. Βάλτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το σπανάκι, τις καρδιές αγκινάρας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και πολύ πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνο περίπου 20 εκ. ή παρόμοιου μεγέθους και ψήστε, χωρίς καπάκι, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν από πάνω, για περίπου 20 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και στύψτε λεμόνι πάνω από το dip αγκινάρας πριν το σερβίρετε στους καλεσμένους σας.