Γαλέος ατμού με άγρια χόρτα του βουνού
Βάζουμε τα φιλέτα πάνω στα χόρτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα της κατσαρόλας.

Υλικά
- 600 γρ. γαλέος σε φιλέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό χόρτα του βουνού της αρεσκείας μας, καθα- ρισμένα και πλυμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες σε φλοίδες
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 20 ml πετιμέζι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Αν διαθέτουμε φούρνο με ατμό, ψήνουμε τα φιλέτα ως εξής: Ντύνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Λαδώνουμε τα φιλέτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον ατμό για 7-8 λεπτά. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ατμομάγειρα ή στερεώνουμε ένα πλακέ σκεύος πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, για 10 λεπτά
Βήμα 2ο
Βράζουμε τα χόρτα για 8 λεπτά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. Τα σουρώνουμε και πάλι. Σοτάρου- με σε μια κατσαρόλα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα ντοματίνια και τα χόρτα, για περίπου 2 λεπτά. Τα σβήνουμε με το πετιμέζι.
Βήμα 3ο
Βγάζουμε τα χόρτα μόνο πάνω σε μια πιατέλα και αφήνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά, στα οποία προσθέτουμε τα φιλέτα του γαλέου. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 5 λεπτά.