Δροσερή σαλάτα με παντζάρι και μήλο
Τα μήλα και τα τραγανά αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γήινη γεύση του ψημένου παντζαριού σε αυτήν την εύκολη σαλάτα.

Υλικά
- 2 μεσαία παντζάρια
- λίγο ελαιόλαδο
- 20γρ αμύγδαλα
- ½ κουταλάκι σπόρους κύμινου
- 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
- 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
- μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Για το ντρέσινγκ
- 150γρ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 1 λάιμ, ξύσμα και χυμός
- 2 κουταλάκια μέλι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα). Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα παντζάρια στη μέση. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με το ελαιόλαδο. Τυλίξτε τα παντζάρια με το αλουμινόχαρτο, σφραγίστε καλά και ψήστε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2ο
Βάλτε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβουρντίστε τα αμύγδαλα και τους σπόρους κύμινου για 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στο τηγάνι.
Βήμα 3ο
Καθαρίστε τα παντζάρια και κόψτε τα σε κύβους. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ανακατέψτε τα μήλα, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, τους σπόρους και τα μυρωδικά.
Βήμα 4ο
Για το ντρέσινγκ, ανακατέψτε τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Λίγο πριν σερβίρετε, περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.