Ψαροκεφτέδες
Αυτά τα κεφτεδάκια ψαριού είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να φέρουν τη μυρωδιά της θάλασσας στο τραπέζι τους και το φθινόπωρο.
Υλικά
-
450γρ πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
-
450γρ ανάμεικτα κατεψυγμένα ψάρια, όπως μπακαλιάρος και σολωμός
-
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
1 αυγό χτυπημένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C με αέρα.
Βήμα 2ο
Για τον πουρέ πατάτας: Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε τις σε ένα σουρωτήρι και αφήστε να στραγγίξουν για λίγα λεπτά. Επιστρέψτε τις στην κατσαρόλα και λιώστε τες με ένα εργαλείο για πουρέ μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3ο
Τοποθετήστε τα κατεψυγμένα ψάρια σε ένα ταψί και ψήστε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν αδιαφανή και να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Όταν κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστείτε, αφαιρέστε το δέρμα και τυχόν κόκαλα και ψιλοκόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 4ο
Ανακατέψτε τα ψάρια, τον πουρέ, τον μαϊντανό και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσέξτε να μην διαλυθούν πολύ τα ψάρια. Αλατοπιπερώστε. Σχηματίστε το μείγμα σε 10 περίπου κεφτεδάκια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε, και αφήστε τα στο ψυγείο για μία ώρα.
Βήμα 5ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C με αέρα για να τα ψήσετε. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και απλώστε τα έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήστε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ζεσταθούν στο κέντρο. Σερβίρετε με σάλτσα ταρτάρ και μια απλή σαλάτα.