Τα υλικά
200 ml καφές φίλτρου
300 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
100 γρ. κακάο
200 γρ. μέλι,
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
300 γρ. γιαούρτι
200 ml ελαιόλαδο
3 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
150 γρ. γάλα
100 γρ. γιαούρτι 5%
200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
Η διαδικασία
Για το γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα, τη σοκολάτα και το γιαούρτι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ενώ ανακατεύουμε.
Για το κέικ:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το γιαούρτι και το ανακατεύουμε.
Παράλληλα ρίχνουμε τα αυγά και φτιάχνουμε ένα ωραίο χυλό.
Προσθέτουμε λίγο καφέ όσο ανακατεύουμε, το μέλι, το μπέικιν πάουντερ και πολύ λίγο κακάο, ενώ ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το ρίχνουμε σε μια φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Όταν το κέικ έχει ψηθεί, ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και η συνταγή είναι έτοιμη.