Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο
Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
Υλικά
-
440 γρ. ρεβίθια ρεβίθια βρασμένα
-
2 κ.σ. ξύδι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1 (140 γρ.) κονσέρβα τόνο σε λάδι, στραγγισμένη
-
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραντίτσιο
-
¼ φλιτζανιού ελιές χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
-
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
-
1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
-
Ρόκα, ντοματίνια
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατέψτε τα ρεβίθια, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Βήμα 2ο
Προσθέστε τον τόνο, το ραντίτσιο, τις ελιές, την κάπαρη και το κρεμμύδι και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε πάνω από ρόκα και ντοματίνια.