Αυγά ποσέ με σάλτσα ντομάτας
Σερβίρετε με ψωμί ολικής αλέσεως, λαχανικά, κινόα ή καστανό ρύζι για ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1-2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 800 γρ. ντομάτες σε κύβους από κονσέρβα
- 5-6 αυγά
- ½ φλιτζάνι φέτα
- φρέσκο κόλιανδρο και μαϊντανό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδοκαι μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να βγάλουν το άρωμά τους, περίπου 5 έως 10 λεπτά.
Βήμα 2ο
Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, το καγιέν, το κάρυ, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους στο τηγάνι και αφήστε τη σάλτσα να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει λίγο, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τη φέτα στο μείγμα ντομάτας και ανακατέψτε.
Βήμα 3ο
Σπάστε τα αυγά στη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι χωράνε 4-5 αυγά. Καλύψτε και αφήστε τα αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν εντελώς τα ασπράδια. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, ξεσκεπάστε και αφήστε το να σταθεί για 1-2 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Βήμα 4ο
Βάλτε 1-2 αυγά μαζί με μια μεγάλη μερίδα σάλτσας ντομάτας σε κάθε πιάτο. Γαρνίρετε με επιπλέον φέτα και φρέσκο κόλιανδρο και μαϊντανό.